Απολογισμός της εμπορικής και τεχνολογικής συνεργασίας μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ

EU and US

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποίησαν την πέμπτη σύνοδο του Συμβουλίου Εμπορίου και Τεχνολογίας ΕΕ-ΗΠΑ (ΣΕΤ) στην Ουάσινγκτον. Η σύνοδος επέτρεψε στους υπουργούς να προβούν σε απολογισμό της προόδου των εργασιών του ΣΕΤ και να παράσχουν πολιτική καθοδήγηση σχετικά με βασικές προτεραιότητες για την επόμενη υπουργική σύνοδο του ΣΕΤ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Βέλγιο την άνοιξη.

Το ΣΕΤ είναι το κύριο φόρουμ στενής συνεργασίας σε θέματα διατλαντικού εμπορίου και τεχνολογίας. Συμπροήδρευσαν από κοινού η εκτελεστική αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Margrethe Vestager, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Valdis Dombrovskis, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken, η υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Gina Raimondo, και η εκπρόσωπος εμπορίου των ΗΠΑ Katherine Tai, μαζί με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Thierry Breton.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/ip_24_575/IP_24_575_EL.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο