Δήλωση της Επιτροπής για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα της τρομοκρατίας

European Day of Remembrance of Victims of Terrorism

Επ’ ευκαιρία της 20ης Ευρωπαϊκής Ημέρας Μνήμης για τα θύματα της τρομοκρατίας, η Επιτροπή εξέδωσε χθες την ακόλουθη δήλωση:

«Επ’ ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μνήμης για τα θύματα της τρομοκρατίας, τιμούμε τη μνήμη όλων όσων υπήρξαν τραγικά θύματα τρομοκρατικών πράξεων, είτε εντός είτε εκτός των συνόρων μας. Η φετινή χρονιά έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από την τρομοκρατική επίθεση στη Μαδρίτη. Η μνήμη των θυμάτων θα παραμείνει άσβεστη. Θα χρησιμεύσει ως υπενθύμιση των διαρκών επιπτώσεων της τρομοκρατίας.

Με αταλάντευτη ενότητα, υπερασπιζόμαστε τις πολύτιμες για εμάς αξίες της ειρήνης, του σεβασμού και της αλληλεγγύης. Δεν θα αφήσουμε τους τρομοκράτες να διασπείρουν τον φόβο και το μίσος στην κοινωνία μας. Η Επιτροπή παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Το 2020, η Επιτροπή παρουσίασε ένα θεματολόγιο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ώστε η ΕΕ να μπορεί να προβλέπει και να προλαμβάνει, να προστατεύει και να αντιδρά καλύτερα σε τρομοκρατικές απειλές. Έκτοτε, έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος, ιδίως όσον αφορά την αντιμετώπιση της διάδοσης τρομοκρατικού περιεχομένου στο διαδίκτυο. Η αφαίρεση τέτοιου περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένων των βίντεο από προηγούμενες επιθέσεις που ήταν δημοσιευμένα στο διαδίκτυο, είναι απαραίτητη για την προστασία της αξιοπρέπειας και της ευημερίας των θυμάτων και την πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης. Από τον Δεκέμβριο του 2023, με την έναρξη ισχύος του κανονισμού για το τρομοκρατικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο, έχουν εκτελεστεί επιτυχώς πάνω από 300 εντολές αφαίρεσης τρομοκρατικού περιεχομένου στο διαδίκτυο. Οι οργανισμοί εσωτερικών υποθέσεων της ΕΕ παρέχουν βασική στήριξη στις εθνικές αρχές και στις αρχές επιβολής του νόμου στον τομέα αυτό.»

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/mex_24_1403/MEX_24_1403_EN.pdf

Η πλήρης δήλωση είναι διαθέσιμη εδώ : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/en/statement_24_1366/STATEMENT_24_1366_EN.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο