Δήλωση της Επιτροπής και του Ύπατου Εκπροσώπου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

International Women's Day

Για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Ύπατος Εκπρόσωπος / Αντιπρόεδρος προβαίνουν στην ακόλουθη δήλωση :

«Σήμερα, το ποσοστό των γυναικών στην πολιτική εξακολουθεί να απέχει πολύ από το να είναι αντιπροσωπευτικό των πολύμορφων κοινωνιών μας. Το συνολικό ποσοστό των γυναικών βουλευτών ανέρχεται επί του παρόντος κατά μέσο όρο σε 33 % στα κοινοβούλια των κρατών μελών της ΕΕ και σε 26,5 % παγκοσμίως. Πρέπει να συνεχίσουμε να καταβάλουμε περισσότερες προσπάθειες για να εμπνεύσουμε και να προωθήσουμε τη συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική.

Το 2024 είναι έτος ορόσημο για τις εκλογές σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς περισσότεροι από 4 δισεκατομμύρια άνθρωποι καλούνται να ψηφίσουν, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 400 εκατομμυρίων πολιτών της ΕΕ που θα ψηφίσουν τον Ιούνιο στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.  Αυτή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αναγνωρίζουμε τον θαρραλέα ακτιβισμό που επέδειξαν οι Ευρωπαίες σουφραζέτες, οι οποίες αγωνίστηκαν για το δικαίωμα της ψήφου όταν ήταν προνόμιο των ανδρών, αλλά και όλων των γυναικών, σε όλη την πολυμορφία τους, που συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση πιο δίκαιης και πιο ισότιμης κοινωνίας.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/statement_24_1326/STATEMENT_24_1326_EL.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο