Δήλωση του Επιτρόπου Breton σχετικά με την απόσυρση της CRRC Qingdao Sifang Locomotive Co., Ltd. από τις δημόσιες συμβάσεις μετά την κίνηση έρευνας από την Επιτροπή βάσει του κανονισμού για τις ξένες επιδοτήσεις

CRRC Qingdao Sifang Locomotive Co

Η Επιτροπή σημειώνει την απόσυρση της CRRC Qingdao Sifang Locomotive Co., Ltd. από δημόσιο διαγωνισμό που διοργάνωσε το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών της Βουλγαρίας. Η απόσυρση αποτελεί συνέχεια της ανακοίνωσης της Επιτροπής για διεξοδική έρευνα βάσει του κανονισμού για τις ξένες επιδοτήσεις. Ως αποτέλεσμα της απόσυρσης, η Επιτροπή θα περατώσει τη διεξοδική έρευνά της.

Ο διαγωνισμός για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης αφορά την αγορά 20 ηλεκτρικών αμαξοστοιχιών «ώθησης έλξης», καθώς και τη συντήρησή τους σε διάστημα 15 ετών. Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται σε περίπου 1.2 δισεκατ. BGN (610 εκατ. ευρώ).

Η CRRC Corporation Limited (γνωστή ως CRRC) είναι κινεζική κρατική εταιρεία κατασκευής τροχαίου υλικού. Είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τροχαίου υλικού στον κόσμο όσον αφορά τα έσοδα. Οι κατασκευαστές τροχαίου υλικού παράγουν τις μηχανές και τις άμαξες που χρησιμοποιούνται από τους σιδηροδρομικούς φορείς εκμετάλλευσης, καθώς και τους διαδρόμους, τα τραμ και άλλα σιδηροδρομικά οχήματα.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/statement_24_1729/STATEMENT_24_1729_EL.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο