Δήλωση του Επιτρόπου Σμιτ ενόψει της Eργατικής Πρωτομαγιάς

International Workers' Day

Ενόψει της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ο Επίτροπος κ. Νικολά Σμιτ προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Την 1 Μαΐου, ενώ γιορτάζουμε την Εργατική Πρωτομαγιά, κάνουμε κι έναν απολογισμό της προόδου που σημείωσε η ΕΕ τη χρονιά που μας πέρασε στην προώθηση των δικαιωμάτων και των ευκαιριών των Ευρωπαίων εργαζομένων.

Το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων οδήγησε σε επανάσταση δεξιοτήτων, στρέφοντας την προσοχή των φορέων χάραξης πολιτικής, των επιχειρήσεων και των ατόμων στη σημασία της συνεχούς εκπαίδευσης προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες μιας μεταβαλλόμενης ευρωπαϊκής αγοράς εργασίας. Μέσω πρωτοβουλιών όπως το Σύμφωνο για τις Δεξιότητες, χάρη στο οποίο καταρτίστηκαν 3,5 εκατ. εργαζόμενοι μόνο τη διετία 2022-2023, οικοδομούμε εταιρικές σχέσεις για να επενδύσουμε στους εργαζομένους του αύριο. Καθώς το Έτος πλησιάζει κι επίσημα στο τέλος του, πρέπει να συνεχίσουμε να τρέφουμε τη φλόγα της απόκτησης δεξιοτήτων.

Έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο στην εργατική νομοθεσία. Για παράδειγμα, οι νέοι κανόνες της ΕΕ θα παρέχουν καλύτερες συνθήκες για όσους εργάζονται μέσω ψηφιακών πλατφορμών ώστε εκατομμύρια εργαζόμενοι να απολαμβάνουν τα εργασιακά δικαιώματα και την κοινωνική προστασία που αξίζουν.»

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/mex_24_2385/MEX_24_2385_EN.pdf

Η πλήρης δήλωση είναι διαθέσιμη εδώ : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/en%E2%80%8B%E2%80%8B%E2%80%8B/statement_24_2365/STATEMENT_24_2365_EN.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο