Δήλωση του Συμβουλίου Ενέργειας ΕΕ-ΗΠΑ

Συνήλθε στην Ουάσιγκτον το ένατο Συμβούλιο Ενέργειας ΕΕ-ΗΠΑ υπό την προεδρία του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Άντονι Μπλινκεν, της Υπουργού Ενέργειας των ΗΠΑ κ. Τζένιφερ Μ. Γκράνχολμ, του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ / Αντιπροέδρου κ. Τζουζέπ Μπορέλ και της Επιτρόπου Ενέργειας κ. Κάντρι Σίμσον. Ο πρέσβης της Γαλλίας στις Ηνωμένες Πολιτείες κ. Φιλίπ Ετιέν εκπροσώπησε την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως επιβεβαιώθηκε εκ νέου στη δήλωση της συνόδου κορυφής ΕΕ-ΗΠΑ της 15ης Ιουνίου 2021, το Συμβούλιο Ενέργειας ΕΕ-ΗΠΑ είναι το κύριο διατλαντικό φόρουμ συντονισμού για στρατηγικά ενεργειακά ζητήματα. Το Συμβούλιο βασίστηκε στις εργασίες που εξήγγειλαν στις 28 Ιανουαρίου 2022 με κοινή τους δήλωση η Πρόεδρος κ. φον ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος κ. Μπάιντεν όσον αφορά τη συνεργασία ΕΕ-ΗΠΑ στον τομέα της ενεργειακή ασφάλειας.

Εδώ θα βρείτε τη δήλωση του Συμβουλίου Ενέργειας ΕΕ-ΗΠΑ και εδώ τις εισαγωγικές παρατηρήσεις του Ύπατου Εκπροσώπου/Αντιπροέδρου κ. Τζουζέπ Μπορέλ και της Επιτρόπου κ. Σίμσον στο Συμβούλιο Ενέργειας ΕΕ-ΗΠΑ .

Οπτικοακουστική κάλυψη του Συμβουλίου θα είναι διαθέσιμη στο EbS.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/info/news/ninth-us-eu-energy-council-2022-feb-07_en

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο