ΕΕ-Κίνα: η Επιτροπή και η Κίνα διεξάγουν δεύτερο διάλογο υψηλού επιπέδου για ψηφιακά θέματα

FILE PHOTO: An attendant walks past EU and China flags ahead of the EU China High level Economic Dialogue in Beijing

Η Επιτροπή πραγματοποίησε τον δεύτερο διάλογο υψηλού επιπέδου για ψηφιακά θέματα με την Κίνα. Υπό τη συμπροεδρία της Βιέρα Γιούροβα, αντιπροέδρου αρμόδιας για τις Αξίες και τη Διαφάνεια, και του αντιπροέδρου της Κίνας, Zhang Guoqing, ο διάλογος που διοργανώθηκε στο Πεκίνο κάλυψε βασικά ζητήματα, όπως οι πλατφόρμες και η ρύθμιση των δεδομένων, η τεχνητή νοημοσύνη, η έρευνα και η καινοτομία, η διασυνοριακή ροή βιομηχανικών δεδομένων ή η ασφάλεια των προϊόντων που πωλούνται στο διαδίκτυο. Ο επίτροπος αρμόδιος για τη Δικαιοσύνη και τα δικαιώματα των καταναλωτών, κ. Ντιντιέ Ρεντέρς, συμμετείχε επίσης στις συζητήσεις με βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

Αμφότερα τα μέρη συμμετείχαν σε διεξοδική συζήτηση σχετικά με κρίσιμους τομείς της ψηφιακής πολιτικής και των ψηφιακών τεχνολογιών. Η Επιτροπή παρείχε ενημέρωση σχετικά με τις κανονιστικές εξελίξεις στην ΕΕ, όπως η πράξη για τις ψηφιακές υπηρεσίες και η πράξη για τις ψηφιακές αγορές.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/ip_23_4488/IP_23_4488_EL.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο