Εισαγωγή, παρεμβάσεις και τελικές παρατηρήσεις της προέδρου φον ντερ Λάιεν στην παγκόσμια εκδήλωση δωρητών «Stand Up For Ukraine»

Εισαγωγικές παρατηρήσεις της προέδρου φον ντερ Λάιεν στην παγκόσμια εκδήλωση δωρητών «Stand Up For Ukraine»

Είναι υπέροχο που βρίσκομαι εδώ μαζί σας, Χιου, κ. πρόεδρε, Τζάστιν. Είναι υπέροχο που βρίσκεστε εδώ. Πράγματι, ήμουν χθες στο Κίεβο και επισκέφθηκα την Μπούτσα. Δεν υπάρχουν λόγια για τη φρίκη που είδα στην Μπούτσα, το άσχημο πρόσωπο του στρατού του Πούτιν να τρομοκρατεί τον πληθυσμό. Τρέφω μεγάλο θαυμασμό για τους γενναίους Ουκρανούς φίλους μας που μάχονται εναντίον του. Δίνουν τη δική μας μάχη. Η μάχη αυτή είναι δική μας. Επειδή η Ουκρανία δεν αγωνίζεται μόνο για την κυριαρχία και την ακεραιότητά της, αλλά αγωνίζεται επίσης για το ερώτημα αν το αποτέλεσμα θα είναι να επικρατήσει η ανθρωπότητα ή αν θα επέλθει αποτρόπαιη καταστροφή. Το ερώτημα είναι αν θα υπερισχύσει η δημοκρατία ή αν θα επικρατήσει η απολυταρχία. Το ερώτημα είναι αν επικρατεί το δίκαιο της πυγμής ή το κράτος δικαίου.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/statement_22_2375/STATEMENT_22_2375_EL.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο