Έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καινοτόμων Γυναικών 2025

European Prize for Women Innovators

Η Επιτροπή κήρυξε την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καινοτόμων Γυναικών 2025. Αυτή η κοινή πρωτοβουλία, που υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας (ΕΣΚ) και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ), τιμά τα αξιοσημείωτα επιτεύγματα των γυναικών επιχειρηματιών που βρίσκονται πίσω από κάποιες από τις πιο ρηξικέλευθες καινοτομίες της Ευρώπης. Οι νικήτριες θα επιλεγούν σε τρεις κατηγορίες βραβείων: Καινοτόμες Γυναίκες ΕΣΚ, Ανερχόμενες Καινοτόμες Γυναίκες ΕΣΚ και Ηγέτιδες Γυναίκες EIT.

Η κ. Ιλιάνα Ιβάνοβα, Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, δήλωσε σχετικά: «Η Ευρώπη φιλοξενεί γυναίκες επιχειρηματίες που εμπνέουν, καινοτομούν και ηγούνται επιτυχημένων και ρηξικέλευθων εταιρειών. Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καινοτόμων Γυναικών βραβεύει τις δεξιότητες και την εφευρετικότητά τους και τις αναδεικνύει ως πρότυπα. Το βραβείο αυτό συμβάλλει στην ενίσχυση της ισότητας των φύλων στις επιχειρήσεις και την τεχνολογία, αναδεικνύοντας τα ταλέντα της γυναικείας καινοτομίας και τις εταιρείες που διοικούνται από γυναίκες.»

Το βραβείο απονέμεται σε γυναίκες απ’ όλη την ΕΕ και από χώρες συνδεδεμένες με το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας της ΕΕ «Ορίζων Ευρώπη», των οποίων οι ανατρεπτικές καινοτομίες οδηγούν σε θετικές αλλαγές για τους ανθρώπους και τον πλανήτη. Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων λήγει στις 25 Σεπτεμβρίου 2024 (στις 18:00 ώρα Ελλάδος).

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/en/mex_24_3507/MEX_24_3507_EN.pdf

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ : https://eic.ec.europa.eu/news/2025-european-prize-women-innovators-now-open-applications-2024-06-27_en

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο