Επίσκεψη της Επιτρόπου Κυριακίδου στην Αθήνα με κύρια θέματα την ανθρωπιστική κατάσταση στην Ουκρανία, το ευρωπαϊκό σχέδιο για την καταπολέμηση του καρκίνου και τον κορονοϊό

Στις 17 Μαρτίου, η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων κ. Στέλλα Κυριακίδου θα βρίσκεται στην Αθήνα, όπου θα συναντηθεί με τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη. Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στην τρέχουσα ανθρωπιστική κατάσταση στην Ουκρανία, καθώς και στη στήριξη προς τα συνορεύοντα κράτη μέλη και στην προετοιμασία των συστημάτων υγείας για την υποδοχή των ατόμων που χρειάζονται ιατρική περίθαλψη. Θα συζητήσουν επίσης την πρόοδο των εμβολιασμών στην Ελλάδα και τη συνολική διαχείριση της πανδημίας, καθώς και τις προτάσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας. Η Επίτροπος θα κηρύξει επίσης την έναρξη της δεύτερης «Διάσκεψης κορυφής του Economist για τον καρκίνο στην Ελλάδα» και θα παρουσιάσει το ευρωπαϊκό σχέδιο για την καταπολέμηση του καρκίνου.

Ενόψει της επίσκεψης, η Επίτροπος κ. Κυριακίδου δήλωσε τα εξής: «Εξακολουθούμε να βλέπουμε εκατομμύρια ανθρώπους να προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Πολλοί απ’ αυτούς τους πρόσφυγες είναι ασθενείς, ευάλωτοι πληθυσμοί, γυναίκες και παιδιά, καθώς και καρκινοπαθείς, τόσο ενήλικες όσο και παιδιά. Από την πρώτη στιγμή έγινε φανερή η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Έχουμε ήδη εξασφαλίσει τις πρώτες 10.000 κλίνες για τη μεταφορά ασθενών που χρειάζονται ιατρική περίθαλψη, μεταξύ αυτών ενήλικες και παιδιά με καρκίνο, ενώ οι πρώτοι ασθενείς έχουν ήδη επωφεληθεί απ’ αυτόν τον ευρωπαϊκό μηχανισμό αλληλεγγύης. Ανυπομονώ να συζητήσουμε την κατάσταση της υγείας στην Ελλάδα, τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να συμβάλουμε στη βελτίωση της υγείας και της ευημερίας των προσφύγων σε όλη την ΕΕ, και το τι πρέπει να κάνουμε για να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τη νόσο COVID-19 και να προωθήσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας, καθώς και το ευρωπαϊκό σχέδιο για την καταπολέμηση του καρκίνου.»

Η επίσκεψη εντάσσεται στις εν εξελίξει προσπάθειες της Επιτροπής και στη δέσμευση της Επιτρόπου κ. Κυριακίδου για τη στήριξη της υλοποίησης των εθνικών εκστρατειών εμβολιασμού των κρατών μελών κατά της νόσου COVID-19 και την αντιμετώπιση του αντικτύπου του κορονοϊού σε άλλες νόσους. 

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/en/mex_22_1785/MEX_22_1785_EN.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο