Επίσκεψη της Επιτρόπου Σίμσον στην Αίγυπτο για την ενεργειακή ασφάλεια

Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, η Επίτροπος Ενέργειας κ. Κάντρι Σίμσον θα επισκεφτεί την Αίγυπτο, όπου θα έχει συζητήσεις σχετικά με την παγκόσμια ενεργειακή ασφάλεια και θα προωθήσει τις εργασίες  του τριμερούς μνημονιου συνεννόησης που υπεγράφη μεταξύ της ΕΕ, της Αιγύπτου και του Ισραήλ για τη στήριξη του σχεδίου REPowerEU και τη μείωση των ευρωπαϊκών εισαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου. Η Επίτροπος θα συναντηθεί με τον Υπουργό Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων της Αιγύπτου κ. Τάρεκ Ελ Μόλα και τον Υπουργό Ενέργειας του Ισραήλ κ. Ίσραελ Κατς για την προώθηση της εφαρμογής του μνημονίου συνεννόησης που υπεγράφη πέρυσι τον Ιούνιο.

H Επίτροπος θα συμμετάσχει επίσης σε διάσκεψη που θα λάβει χώρα στο πλαίσιο της έκθεσης Egypt Petroleum Show and Exhibition, την οποία διοργανώνει ο Πρόεδρος της Αιγύπτου κ. Αμπντέλ Φατάχ Ελ Σίσι. Στην εκδήλωση, εκπρόσωποι κυβερνήσεων και ηγετικές μορφές της ενεργειακής βιομηχανίας από την περιοχή της Αφρικής και της Μεσογείου θα συγκεντρωθούν για να συζητήσουν σχετικά με την ενεργειακή μετάβαση.  Η Επίτροπος κ. Σίμσον θα εκφωνήσει ομιλία και θα συμμετάσχει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Διαχείριση της προσφοράς και της ζήτησης σε περιόδους αστάθειας – στηρίζοντας την παγκόσμια οικονομία και την ενεργειακή ασφάλεια» μαζί με τον Αιγύπτιο Υπουργό Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων κ. Τάρεκ Ελ Μόλα και την Επίτροπο Ενέργειας και Υποδομών της Επιτροπής της Αφρικανικής Ένωσης κ. Αμάνι Αμπού Ζεΐντ. Στο Κάιρο, η Επίτροπος θα συναντηθεί διμερώς με τον υπουργό Ελ Μόλα και με τον Γενικό Γραμματέα του φόρουμ EastMed για το φυσικό αέριο κ. Οσάμα Μομπάρεζ.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/en/mex_23_765/MEX_23_765_EN.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο