Ερωτήσεις και Απαντήσεις — Αποτελεσματικότερη προστασία των ταξιδιωτών οργανωμένων ταξιδιών

Making protection of package travellers more effective

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε πρόταση οδηγίας για την τροποποίηση της οδηγίας για τα οργανωμένα ταξίδια. Στόχος της πρότασης είναι να καταστεί αποτελεσματικότερη η προστασία των ταξιδιωτών, μεταξύ άλλων και σε καταστάσεις κρίσης.

Η οδηγία για τα οργανωμένα ταξίδια καλύπτει προκαθορισμένα οργανωμένα πακέτα διακοπών, αλλά και εξατομικευμένα πακέτα, όπου ο ταξιδιώτης επιλέγει διάφορα είδη ταξιδιωτικών υπηρεσιών (μεταφορά, διαμονή, ενοικίαση αυτοκινήτου κ.λπ.), εντός ή εκτός διαδικτύου. Τα οργανωμένα ταξίδια παρέχουν ευρεία προστασία στον ταξιδιώτη, και ο διοργανωτής του οργανωμένου ταξιδιού είναι πλήρως υπεύθυνος για την εκτέλεση όλων των ταξιδιωτικών υπηρεσιών που περιλαμβάνονται σε αυτό και υποχρεούται να εξασφαλίζει προστασία κατά της αφερεγγυότητας για την κάλυψη των πληρωμών των ταξιδιωτών και του επαναπατρισμού τους. Επιπλέον, η οδηγία παρέχει ορισμένη προστασία για τους συνδεδεμένους ταξιδιωτικούς διακανονισμούς («LTA»), για παράδειγμα όταν ένας ταξιδιώτης κάνει κράτηση πτήσης σε έναν ιστότοπο και στη συνέχεια καλείται να κάνει κράτηση ξενοδοχείου ή να ενοικιάσει αυτοκίνητο σε διαφορετικό ιστότοπο.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/qanda_23_6147/QANDA_23_6147_EL.pdf 

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο