Ερωτήσεις και απαντήσεις: Η Επιτροπή παρουσιάζει τις κατευθυντήριες γραμμές για την υγεία, τις ταξιδιωτικές ρυθμίσεις και τον επαναπατρισμό των προσώπων που επιβαίνουν σε πλοία

Από τους επιβάτες κρουαζιερόπλοιων έως τα πληρώματα φορτηγών πλοίων, πολλοί έχουν καθηλωθεί στη θάλασσα ή βρίσκονται σε καραντίνα σε λιμένες από τότε που ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού. Οι κατευθυντήριες γραμμές που εξέδωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζουν αυτά τα άτομα, παρέχοντας συστάσεις σχετικά με τις ρυθμίσεις για την υγεία, τον επαναπατρισμό και τη μετακίνησή τους. Επίσης, ανακοινώνεται η δημιουργία δικτύου καθορισμένων λιμένων για τις αλλαγές πληρωμάτων.

Πόσοι άνθρωποι (πληρώματα και επιβάτες) έχουν καθηλωθεί σε κρουαζιερόπλοια λόγω του κορονοϊού;

Όλες οι εμπορικές κρουαζιέρες έχουν ανασταλεί μέχρι νεωτέρας. Ωστόσο, ενημερωθήκαμε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια στη Θάλασσα ότι, από τις 8 έως τις 11 Απριλίου, 11 κρουαζιερόπλοια θα προσεγγίσουν την Ευρώπη, μεταφέροντας περίπου 8 000 άτομα. Περισσότεροι πολίτες της ΕΕ, επιβάτες και μέλη πληρωμάτων, εξακολουθούν να επιβαίνουν σε πλοία αλλού, και αναμένουν να επιστρέψουν στη χώρα τους.

Ποια είδη εμπορευμάτων μεταφέρουν τα φορτηγά πλοία;

περισσότερα : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/qanda_20_632/QANDA_20_632_EL.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο