Ευρωπαϊκή δημοσιογραφία: πρόσκληση στους νέους δημοσιογράφους να υποβάλουν αίτηση για πρόγραμμα κατάρτισης

Η Επιτροπή δέχεται αιτήσεις για το πρόγραμμα Youth4Regions που απευθύνεται σε φοιτητές δημοσιογραφίας και νέους δημοσιογράφους για έκτη συνεχή χρονιά.

Δεκτές γίνονται αιτήσεις από κράτη μέλη της ΕΕ, γειτονικές χώρες και υπό προσχώρηση χώρες. Οι 38 νικητές του διαγωνισμού θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες στις 8 έως 14 Οκτωβρίου, όπου θα τους προσφερθούν μαθήματα κατάρτισης και καθοδήγηση από έμπειρους δημοσιογράφους, με τους οποίους θα συνεργαστούν στην αίθουσα σύνταξης, ενώ θα επισκεφθούν τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και μέσα ενημέρωσης.

Οι νικητές θα συμμετάσχουν επίσης στον διαγωνισμό για το βραβείο νέων δημοσιογράφων Megalizzi — Niedzielski , το οποίο απονέμεται στις 11 Οκτωβρίου. Το έντυπο της αίτησης και οι όροι συμμετοχής είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του προγράμματος έως τις 11 Ιουλίου 2022. Το #Youth4Regions είναι ένα πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που βοηθά τους σπουδαστές δημοσιογραφίας και τους νέους δημοσιογράφους να ανακαλύψουν τι κάνει η ΕΕ στην περιφέρειά τους. Από το 2017 που ξεκίνησε το πρόγραμμα, πάνω από 130 άτομα απ’ όλη την Ευρώπη έχουν συμμετάσχει σε αυτό. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους συμμετέχοντες προηγούμενων ετών, το 78 % θεωρούν ότι η σταδιοδρομία τους ωφελήθηκε από το πρόγραμμα μέσω της δικτύωσης και της παροχής επαγγελματικών συμβουλών, ενώ το 93 % θεωρεί ότι το πρόγραμμα τους βοήθησε να κατανοήσουν καλύτερα την πολιτική της ΕΕ και την πολιτική συνοχής.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/en/mex_22_2403/MEX_22_2403_EN.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο