Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας: Η Επίτροπος Βαλεάν συμμετέχει στα εγκαίνια της παγκόσμιας εκστρατείας των Ηνωμένων Εθνών για την οδική ασφάλεια

European Mobility Week

Η Επίτροπος κ. Βαλεάν συμμετείχε στα εγκαίνια της νέας παγκόσμιας εκστρατείας των Ηνωμένων Εθνών για την οδική ασφάλεια με σκοπό την αντιμετώπιση των τροχαίων ατυχημάτων, κύριας αιτίας θανάτου των ατόμων ηλικίας 5-29 ετών παγκοσμίως. Η εκστρατεία διεξάγεται από τον ειδικό απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την οδική ασφάλεια κ. Jean Todt και την εταιρεία JCDecaux. Με σύνθημα #MakeaSafetyStatement (Πες ναι στην ασφάλεια), η εκστρατεία ενθαρρύνει τους χρήστες του οδικού δικτύου να υιοθετήσουν απλούς και αποτελεσματικούς κανόνες οδικής ασφάλειας, με τη συμμετοχή γνωστών προσωπικοτήτων, όπως η ηθοποιός Michelle Yeoh και ο ποδοσφαιριστής Didier Drogba.

Η Επίτροπος Μεταφορών κ. Αντίνα Βαλεάν δήλωσε σχετικά: «Επ’ ευκαιρία της φετινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, περίπου 3.000 πόλεις σε 50 χώρες θα ενθαρρύνουν τους πολίτες τους να δοκιμάσουν πιο βιώσιμα μέσα μεταφοράς. Το περπάτημα και η ποδηλασία είναι δύο από αυτές τις εναλλακτικές. Ενώ η βιωσιμότητα πρέπει να συμβαδίζει με την ασφάλεια, δυστυχώς, οι ευάλωτοι χρήστες του οδικού δικτύου υπερεκπροσωπούνται στις στατιστικές θανατηφόρων ατυχημάτων. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το 18% των θυμάτων θανατηφόρων ατυχημάτων είναι πεζοί και το 9% ποδηλάτες. Χαιρετίζω αυτή την παγκόσμια εκστρατεία που έχει στόχο να αλλάξουμε τα δεδομένα, να μάθουμε ο ένας από τον άλλον, να ευαισθητοποιήσουμε σχετικά με την ασφάλεια όλων των χρηστών του οδικού δικτύου και, τελικά, να σώσουμε ζωές.»

Η εκστρατεία προς το παρόν έχει ξεκινήσει στους δρόμους και το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, καθώς και στους δρόμους της Λιέγης, της Αμβέρσας και της πόλης Lier. Κατά την επόμενη διετία, η εκστρατεία θα εμφανιστεί σε αφίσες και δημόσιους χώρους σε περίπου 80 χώρες που πλανήτη, 1.000 πόλεις και 30 γλώσσες.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/en/mex_23_4565/MEX_23_4565_EN.pdf 

Περισσότερες λεπτομέρειες είναι διαθέσιμες στο δελτίο Τύπου : https://audiovisual.ec.europa.eu/en/video/I-245909

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο