Γεωργία: Θεσπίζονται τα πρώτα ευρωπαϊκά βραβεία βιολογικής παραγωγής

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, η COPA-COGECA και η IFOAM Organics Europe θέσπισαν από κοινού τα πρώτα ευρωπαϊκά βραβεία βιολογικής παραγωγής. Τα βραβεία αυτά θα απονέμονται σε ένδειξη αναγνώρισης της αριστείας κατά μήκος της αλυσίδας αξίας των βιολογικών προϊόντων, επιβραβεύοντας τους καλύτερους και πιο καινοτόμους φορείς της βιολογικής παραγωγής στην ΕΕ. Αιτήσεις γίνονται δεκτές από τις 25 Μαρτίου έως τις 8 Ιουνίου 2022.

Ο Επίτροπος Γεωργίας κ. Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι δήλωσε σχετικά: «Είμαι υπερήφανος που τα ευρωπαϊκά βραβεία βιολογικής παραγωγής γίνονται πραγματικότητα. Εργαζόμαστε σκληρά για τα βραβεία αυτά, τα οποία έρχονται  να συμπληρώσουν την ετήσια ημέρα βιολογικής παραγωγής στην ΕΕ, που από πέρυσι εορτάζεται στις 23 Σεπτεμβρίου. Η βιολογική παραγωγή είναι και θα παραμείνει πολύ σημαντική για τη μετάβαση σε βιώσιμα συστήματα τροφίμων, ενώ η μετάβαση δεν θα είναι επιτυχής χωρίς τους διάφορους φορείς της αλυσίδας εφοδιασμού βιολογικών προϊόντων. Τα βραβεία αυτά αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία για να τους τιμήσουμε, προωθώντας παράλληλα παραδείγματα βέλτιστων πρακτικών σε ολόκληρη την ΕΕ. Ενθαρρύνω όλους τους παράγοντες στον τομέα της βιολογικής παραγωγής να υποβάλουν αίτηση.»

Τα επτά βραβεία αποτελούν το πρώτο παράδειγμα βραβείων βιολογικής παραγωγής σε επίπεδο ΕΕ και αποτελούν συνέχεια του σχεδίου δράσης για την ανάπτυξη της βιολογικής παραγωγής, το οποίο εγκρίθηκε από την Επιτροπή στις 25 Μαρτίου 2021.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/en/mex_22_1185/MEX_22_1185_EN.pdf

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ : https://ec.europa.eu/info/news/launch-first-eu-organic-awards-2022-feb-18_el

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο