Η 21η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Δήμων και των Περιφερειών ξεκινάει σε λίγες ημέρες

st edition of the European Week

Η σημαντικότερη ετήσια εκδήλωση για την πολιτική συνοχής, η 21η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Δήμων και των Περιφερειών (#EURegionsWeek), θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου έως την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες.

Η κ. Ελίζα Φερέιρα, Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων, δήλωσε σχετικά: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που ξεκινάει σύντομα η 21η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Δήμων και των Περιφερειών. Αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να συζητήσουμε με τους πολίτες όλων των κρατών μελών τα οφέλη της πολιτικής συνοχής για τη σύγκλιση και τη βιώσιμη ανάπτυξη των περιφερειών της Ευρώπης. Από τότε που θεσπίστηκε, η πολιτική συνοχής έχει αποδείξει την αξία της ως ένα εργαλείο που ενοποιεί την Ευρώπη. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών αποτελεί ιδανική ευκαιρία να παρουσιάσουμε και να συζητήσουμε συγκεκριμένα παραδείγματα που αλλάζουν τα δεδομένα, αλλά και τις μελλοντικές προκλήσεις, ώστε να προετοιμάσουμε τις περιφέρειες και τους δήμους μας για το μέλλον.»

Με 312 συνεδρίες, πάνω από 451 ομιλητές και ομιλήτριες από την ΕΕ και όλο τον κόσμο, 256 ώρες διαδραστικών διασκέψεων, 12 συνεδρίες υψηλού επιπέδου, συμπεριλαμβανομένου ενός διαλόγου με τους πολίτες παρουσία της Επιτρόπου, και 49 περίπτερα που παρουσιάζουν μαρτυρίες και ιστορίες έργων από το πεδίο, η Εβδομάδα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων. Η Εβδομάδα θα εστιάσει σε έξι θεματικές: περιφέρειες σε μεταβιομηχανική μετάβαση, τοπική ενεργειακή μετάβαση για ασφάλεια και βιωσιμότητα, προώθηση της κοινωνικής καινοτομίας, διατήρηση των ταλέντων για την περιφερειακή ανάπτυξη, τα αστικά κέντρα μικρού και μεσαίου μεγέθους ως μοχλοί ανάπτυξης και άρση των εμποδίων στη διακρατική συνεργασία. Η 21η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων θα ξεκινήσει με συνέντευξη Τύπου της Επιτρόπου κ. Φερέιρα και του κ. Βάσκο Άλβες Κορδέιρο, Προέδρου της Επιτροπής των Περιφερειών, στις 9 Οκτωβρίου, 12:00 ώρα Ελλάδος.

Εγγραφείτε τώρα στις συνεδρίες και παρακολουθήστε τη συνέντευξη Τύπου ζωντανά στο EbS.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/en/mex_23_4799/MEX_23_4799_EN.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο