Η Αντιπρόεδρος Γιούροβα επισκέπτεται το Βερολίνο όπου θα συζητήσει για την προάσπιση της δημοκρατίας, της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης και την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης

Press conference by Vice President Jourová on a European Democr

Η Αντιπρόεδρος Αξιών και Διαφάνειας κ. Βιέρα Γιούροβα βρίσκεται στο Βερολίνο όπου πραγματοποιεί συζητήσεις σχετικά με την ενίσχυση των δημοκρατιών, ενόψει του επιθετικού πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας. Η Επίτροπος θα ανταλλάξει απόψεις με ΜΚΟ που ασχολούνται με την παραπληροφόρηση και συμμετείχε σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διοργάνωσε το Ίδρυμα Bertelsmann.

Η Αντιπρόεδρος κ. Γιούροβα θα συναντηθεί με την Υφυπουργό Πολιτισμού και Μέσων Ενημέρωσης κ. Κλαούντια Ροτ, για να συζητήσουν την ευρωπαϊκή πράξη για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης ενόψει του Συμβουλίου Πολιτισμού την επόμενη εβδομάδα. Θα πραγματοποιήσει επίσης συνάντηση με μέλη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νομικών Θεμάτων, Πολιτισμού και Μέσων Ενημέρωσης και Ψηφιακών Υποθέσεων της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής. Την Παρασκευή, η Αντιπρόεδρος κ. Γιούροβα θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με τον Υπουργό Μεταφορών και Ψηφιακών Υποδομών κ. Φόλκερ Βίσινγκ, και τον Υπουργό Ειδικών Υποθέσεων και επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Καγκελαρίας κ. Βόλφγκανγκ Σμιτ.

Θα συναντηθεί επίσης με εκπροσώπους της γερμανικής ένωσης εκδοτών εφημερίδων και ψηφιακών εκδοτών (BDZV) για να συζητήσει την πράξη για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης. Στη συνέχεια, η Αντιπρόεδρος θα πραγματοποιήσει δημόσια συζήτηση στο Σπίτι της Ευρώπης, στο Βερολίνο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, η Αντιπρόεδρος θα συναντηθεί και με τα ρωσικά ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης που εδρεύουν τώρα στο Βερολίνο για να συζητήσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/en/mex_23_2701/MEX_23_2701_EN.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο