Η ΕΕ ενισχύει τη συνεργασία με τον ΠΟΥ για τη στήριξη της τοπικής παραγωγής και της πρόσβασης σε εμβόλια, φάρμακα και ιατρικές τεχνολογίες στην Αφρική

Η επίτροπος Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων Γιούτα Ουρπιλάινεν και ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Δρ. Tedros Adhanom Ghebreyesus ανακοίνωσαν στη Γενεύη ότι η Επιτροπή και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ενισχύουν τη συνεργασία τους για τη βελτίωση της ισότιμης πρόσβασης σε ασφαλή, αποτελεσματικά και εγγυημένης ποιότητας εμβόλια, φάρμακα και τεχνολογίες υγείας στην υποσαχάρια Αφρική.

Η εταιρική σχέση ΕΕ-ΠΟΥ θα βοηθήσει την Αφρικανική Ένωση να επιτύχει τον στόχο της για αύξηση της τοπικής παραγωγής εμβολίων, στην Αφρική και για την Αφρική. Θα στηρίξει επίσης την επίτευξη των στόχων της Αφρικανικής Ένωσης σε τομείς όπως η απασχόληση και η ανάπτυξη, το εμπόριο και η επιστημονική συνεργασία.

Η χρηματοδοτική συνεισφορά ύψους 24,5 εκατ. ευρώ από την ΕΕ στηρίζει τρεις βασικές κατηγορίες δράσεων: κανονιστική ενίσχυση (11,5 εκατ. ευρώ), μεταφορά τεχνολογίας (12 εκατ. ευρώ) και ενοποίηση της ζήτησης και στρατηγικές αγορές (1 εκατ. ευρώ).

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/ip_22_1970/IP_22_1970_EL.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο