Η ΕΕ ενισχύει την ετοιμότητά της για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών το 2024

EU boosts readiness to combat wildfire season

Καθώς η Ευρώπη προετοιμάζεται ενόψει της περιόδου εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών, η ΕΕ λαμβάνει σημαντικά μέτρα για την ενίσχυση των προσπαθειών πυρόσβεσης και την προστασία των κοινοτήτων, μέσω της προληπτικής τοποθέτησης πυροσβεστών και της συγκρότησης ενός στόλου πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Πρώτον, 556 πυροσβέστες από 12 χώρες θα τοποθετηθούν προληπτικά φέτος το καλοκαίρι, με στρατηγικό τρόπο, σε καίριας σημασίας περιοχές της Ευρώπης, όπως στη Γαλλία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία, ώστε να είναι έτοιμοι να συνδράμουν τις τοπικές πυροσβεστικές δυνάμεις. Το προορατικό αυτό μέτρο ενισχύει την ετοιμότητα της Ευρώπης όσον αφορά την κατάσβεση δασικών πυρκαγιών και τον περιορισμό των καταστροφικών επιπτώσεών τους στη ζωή, τις κατοικίες και το περιβάλλον, και καταδεικνύει τη δύναμη της αλληλεγγύης της ΕΕ στην αντιμετώπιση κρίσεων του είδους αυτού.

Δεύτερον, η ΕΕ έχει επίσης συγκροτήσει ειδικό στόλο πυροσβεστικών αεροσκαφών rescEU για το φετινό καλοκαίρι, ο οποίος αποτελείται από 28 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα που σταθμεύουν σε 10 κράτη μέλη.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/ip_24_2487/IP_24_2487_EL.pdf
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο