Η ΕΕ και η Χιλή υπογράφουν σύγχρονες και φιλόδοξες εμπορικές και πολιτικές συμφωνίες

EU and Chile sign trade and political agreements

Η ΕΕ και η Χιλή υπέγραψαν προηγμένη συμφωνία-πλαίσιο και ενδιάμεση εμπορική συμφωνία για την ενίσχυση της πολιτικής συνεργασίας και την αύξηση του εμπορίου και των επενδύσεων. H συμφωνία υπεγράφη στη συνάντηση μεταξύ του εκτελεστικού αντιπροέδρου και του επιτρόπου Εμπορίου κ. Βάλντις Ντομπρόβσκις, του Ύπατου Εκπροσώπου/Αντιπροέδρου κ. Γιοζέπ Μπορέλ, του Υπουργού Εξωτερικών της Χιλής κ. Alberto van Klaveren Stork, της Ισπανίδας Υπουργού Οικονομίας και Ψηφιακού Μετασχηματισμού κ. Νάντια Καλβίνιο και του Ισπανού Υπουργού Εξωτερικών, Ευρωπαϊκής Ένωσης και Συνεργασίας, κ. Χοσέ Μανουέλ Αλβάρες, εξ ονόματος της ισπανικής Προεδρίας του Συμβουλίου.

Οι συμφωνίες θέτουν σε εφαρμογή ένα φιλόδοξο και σύγχρονο πλαίσιο για την εμβάθυνση και τη διεύρυνση των σχέσεων ΕΕ-Χιλής. Θα δημιουργήσουν νέες οικονομικές ευκαιρίες και για τις δύο πλευρές, προωθώντας παράλληλα κοινές αξίες, συμπεριλαμβανομένων ουσιαστικών δεσμεύσεων και ειδικών διατάξεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το βιώσιμο εμπόριο και την ισότητα των φύλων.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/ip_23_6542/IP_23_6542_EL.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο