Η ΕΕ και η Ιαπωνία ενισχύουν τη συνεργασία τους για το ψηφιακό εμπόριο και την οικονομική ασφάλεια

EU and Japan

Η ΕΕ και η Ιαπωνία διεξήγαγαν τον τρίτο μεταξύ τους οικονομικό διάλογο υψηλού επιπέδου (HLED). Η σύνοδος επικεντρώθηκε στην οικονομική ασφάλεια κατόπιν συμφωνίας για την επέκταση του πεδίου του διαλόγου. Στον διάλογο συμπροήδρευσαν ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος και επίτροπος Εμπορίου Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας Yoshimasa Hayashi και ο υπουργός Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ιαπωνίας Yasutoshi Nishimura.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος και οι δύο υπουργοί συμφώνησαν σχετικά με τις αρχές ψηφιακού εμπορίου ΕΕ-Ιαπωνίας. Οι αρχές αυτές θα παίξουν σημαντικό ρόλο για το διμερές εμπόριο και τις επενδύσεις, καθώς θα διαμορφώσουν μια κοινή αντίληψη για βασικά ζητήματα που αφορούν το ψηφιακό εμπόριο και μια κοινή προσήλωση στην ανοικτή ψηφιακή οικονομία, απαλλαγμένη από αδικαιολόγητους φραγμούς στο διεθνές εμπόριο. Θα επιτρέψουν την εμπέδωση διεθνώς συμφωνημένων αρχών, όπως οι αρχές του ψηφιακού εμπορίου της G7 και οι διαπραγματεύσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου για το ηλεκτρονικό εμπόριο, και θα έχουν μη δεσμευτικό χαρακτήρα. Οι αρχές του ψηφιακού εμπορίου θα καλύπτουν τη διακυβέρνηση των δεδομένων, τη διευκόλυνση του ψηφιακού εμπορίου, την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και την επιχειρηματική εμπιστοσύνη.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/ip_23_3530/IP_23_3530_EL.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο