Η ΕΕ και η Ουκρανία σκιαγραφούν σχέδια για βιώσιμη ανασυγκρότηση σε διάσκεψη υψηλού επιπέδου

EU and Ukraine outline plans for sustainable reconstruction

Έως 1 Δεκεμβρίου, η Επιτροπή διοργανώνει διάσκεψη υψηλού επιπέδου στο Βίλνιους της Λιθουανίας σχετικά με την πράσινη ανάκαμψη στην Ουκρανία. Ο Επίτροπος Virginijus Sinkevičius θα εκπροσωπήσει την Επιτροπή και θα τονίσει τη δέσμευση για συνεχή συνεργασία με την Ουκρανία και παροχή βοήθειας στις προσπάθειές της για βιώσιμη ανασυγκρότηση. Οι Επίτροποι Wopke Hoekstra και Iliana Ivanova θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση μέσω βιντεομηνυμάτων.

Η διάσκεψη, η οποία περιλαμβάνει ένα τμήμα πολιτικής και ένα επιχειρηματικό τμήμα, έχει ως στόχο να προβεί σε απολογισμό των μελλοντικών προκλήσεων και να συζητήσει με τους ιθύνοντες χάραξης πολιτικής, τους δημάρχους και τις επιχειρήσεις της Ουκρανίας τις στρατηγικές και τις συγκεκριμένες λύσεις που στηρίζουν την πράσινη ανασυγκρότηση και ανάκαμψη. Η εκδήλωση υψηλού επιπέδου αποσκοπεί στη δημιουργία δυναμικής για υψηλές φιλοδοξίες βιωσιμότητας προς όφελος όλων των Ουκρανών. Εκτός από τη στήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής της Ουκρανίας, η βιώσιμη ανάκαμψη και ανασυγκρότηση είναι ουσιαστικής σημασίας για τη διασφάλιση της ευημερίας της Ουκρανίας, της αυτονομίας των πόρων και της ποιότητας ζωής των Ουκρανών όταν λήξει επιτέλους ο πόλεμος.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/ip_23_6055/IP_23_6055_EL.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο