Η ΕΕ και οι Φιλιππίνες θα ξεκινήσουν διερευνητική άσκηση για τη σύναψη συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών

EU the Philippines Free trade agreement

Η ΕΕ και οι Φιλιππίνες ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να εξετάσουν την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για μια φιλόδοξη, σύγχρονη και ισορροπημένη συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών (ΣΕΣ), με επίκεντρο τη βιωσιμότητα. Η ΕΕ και οι Φιλιππίνες θα ξεκινήσουν σύντομα διμερή διερευνητική διαδικασία για να εκτιμήσουν τον βαθμό της κοινής τους αντίληψης σχετικά με τη μελλοντική ΣΕΣ. Εάν η διαδικασία αυτή ολοκληρωθεί επιτυχώς και μετά από διαβούλευση με τα κράτη μέλη, η ΕΕ και οι Φιλιππίνες θα είναι σε θέση να δρομολογήσουν εκ νέου τις διαπραγματεύσεις για ΣΕΣ.

Μετά την επανέναρξη των συνομιλιών για τη ΣΕΣ με την Ταϊλάνδη στις αρχές του τρέχοντος έτους, η ανακοίνωση αυτή επιβεβαιώνει την καίρια σημασία της περιοχής του Ινδοειρηνικού για το εμπορικό θεματολόγιο της ΕΕ, ανοίγοντας τον δρόμο για βαθύτερους εμπορικούς δεσμούς με ακόμα μία δυναμική οικονομία στη Νοτιοανατολική Ασία και ενισχύοντας περαιτέρω τη στρατηγική συνεργασία της ΕΕ με αυτή την ακμάζουσα περιοχή.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/ip_23_4024/IP_23_4024_EL.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο