Η Επιτροπή ανακοινώνει πρόσθετη στήριξη για τον εμβολιασμό, την παραγωγή εμβολίων και την ενίσχυση των νεοφυών επιχειρήσεων στην Αφρική μέσω της «Ομάδας Ευρώπη»

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε νέα κονδύλια ύψους 125 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της ΕΕ για τη στήριξη των προσπαθειών εμβολιασμού στην Αφρική.

Έτσι, το συνολικό ποσό στήριξης της «Ομάδας Ευρώπη» για τον εμβολιασμό ανέρχεται στα 425 εκατ. ευρώ. Η ανακοίνωση έγινε κατά την πρώτη ημέρα της διήμερης επίσκεψης της Προέδρου στη Σενεγάλη, όπου συνοδεύεται από μέλη του Κολλεγίου των Επιτρόπων, πριν από τη σύνοδο κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αφρικανικής Ένωσης.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής Global Gateway και της πρωτοβουλίας «Ομάδα Ευρώπη», ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ, για την τόνωση της τοπικής παραγωγής εμβολίων, φαρμάκων και τεχνολογιών υγείας στην Αφρική, η Επίτροπος Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων κ. Γιούτα Ουρπιλάινεν υπέγραψε με το Ινστιτούτο Παστέρ του Ντακάρ συμφωνία ενωσιακής επιχορήγησης ύψους 5 εκατ. ευρώ για τη στήριξη του έργου MADIBA, το οποίο έχει ήδη λάβει 6,7 εκατ. ευρώ από την ΕΕ πέρυσι. Επίσης, στο πλαίσιο της στρατηγικής Global Gateway, η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην ομοσπονδία οργανισμών νεολαίας Consortium Jeunesse Sénégal, ανακοίνωσε μια δεύτερη πρωτοβουλία της «Ομάδας Ευρώπη» για επενδύσεις σε νεοφυείς επιχειρήσεις στην Αφρική, ύψους 4,6 δισ. ευρώ.

Η Πρόεδρος ολοκληρώνει σήμερα την επίσκεψή της της πραγματοποιώντας συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Macky Sall, ενώ θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου γύρω στις 14.00 (ώρα Ελλάδος). Η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος Βέστεϊγερ και οι Επίτροποι Μπρετόν, Γιούανσον, Ουρπιλάινεν και Σίμσον θα συνεχίσουν την επίσκεψή τους με διάφορες συναντήσεις.

Την Παρασκευή το πρωί, τα μέλη του Κολλεγίου θα πραγματοποιήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στις 11:30 (ώρα Ελλάδος). Όλες οι συνεντεύξεις Τύπου θα μεταδοθούν ζωντανά στο EbS. Μπορείτε να πληροφορηθείτε για τις λεπτομέρειες των συναντήσεων στο χρονοδιάγραμμα δραστηριοτήτων των μελών του Κολλεγίου των Επιτρόπων.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/en/mex_22_946/MEX_22_946_EN.pdf

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη στήριξη της ΕΕ στην υγεία και στην εκπαίδευση είναι διαθέσιμες στα ενημερωτικά μας δελτία. 

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο