Η Επιτροπή εκφράζει την ικανοποίησή της για τη δωρεά ηλιακών φωτοβολταϊκών συλλεκτών 3Sun από την ENEL στην Ουκρανία

Enel

Εγκαινιάζοντας το έργο «Ακτίδα ελπίδας» μαζί με την Enel, η Επιτροπή κάνει ένα πρώτο βήμα ως μέρος της ευρύτερης πρωτοβουλίας που εξήγγειλε η πρόεδρος φον ντερ Λάιεν για δωρεές ηλιακών συλλεκτών στην Ουκρανία κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Κίεβο στις 2 Φεβρουαρίου 2023.

Η επίτροπος Ενέργειας κ. Κάντρι Σίμσον, ο διευθύνων σύμβουλος της Enel κ. Francesco Starace και ο υπουργός Ενέργειας της Ουκρανίας κ. German Galushchenko, συναντήθηκαν για να εκφράσουν την ικανοποίησή τους για τη δέσμευση της Enel να δωρίσει στην Ουκρανία 5 700 ηλιακούς φωτοβολταϊκούς συλλέκτες ισχύος 350 Watt έκαστος, με συνολική ισχύ περίπου 2 MW. Οι δωρηθέντες ηλιακοί φωτοβολταϊκοί συλλέκτες θα καλύπτουν στέγες δημόσιων κτιρίων στην Ουκρανία συνολικής επιφάνειας έως και 11 400 τετραγωνικών μέτρων. Η παράδοσή τους προβλέπεται να πραγματοποιηθεί έως το καλοκαίρι του 2023.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/ip_23_1361/IP_23_1361_EL.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο