Η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν και μέλη του Κολλεγίου των Επιτρόπων στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός

Η Πρόεδρος κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα συμμετάσχει στις 17 Ιανουαρίου, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός. Η Πρόεδρος θα εκφωνήσει ομιλία στις 12:15 ώρα Ελλάδος, η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά στο EbS.

Η Πρόεδρος θα συναντήσει την Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας κ. Ολένα Ζελένσκα. Στη συνέχεια, θα παραστεί σε συνάντηση με αντιπροσωπεία γερουσιαστών των ΗΠΑ. Θα συμμετάσχει επίσης σε στρατηγικό διάλογο με ηγέτες και επικεφαλής διεθνών επιχειρήσεων, με τους οποίους θα συζητήσει τις βασικές προτεραιότητες για το μέλλον της Ευρώπης.

Άλλα μέλη του Κολλεγίου συμμετέχουν στο Φόρουμ αυτή την εβδομάδα: Ο Eκτελεστικός Αντιπρόεδρος κ. Βάλντις Ντομπρόβσκις, η Αντιπρόεδρος κ. Βιέρα Γιούροβα και οι Επίτροποι κ. Γιοχάνες Χαν, κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, κ. Νικολά Σμιτ, κ. Πάολο Τζεντιλόνι, κ. Γιάνες Λέναρτσιτς, κ. Κάντρι Σίμσον, κ. Μαρέιντ Μαγκίνες και κ. Βιργκίνιους Σινκέβιτσιους.

Θα συμμετάσχουν σε πάνελ και συνέδρια για τους αντίστοιχους τομείς τους και ιδίως την οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης, την ψηφιακή ασφάλεια, τους κινδύνους της παραπληροφόρησης, την ενεργειακή ασφάλεια, τη δίκαιη πράσινη μετάβαση, την κυκλική οικονομία, τις ευκαιρίες στην αγορά εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης δεξιοτήτων, της ένταξης των μεταναστών στην αγορά εργασίας, την ανθρωπιστική βοήθεια και την ανθεκτικότητα των επενδύσεων στις διασυνοριακές αγορές, και την ευρωπαϊκής ηγεσία σε έναν κατακερματισμένο κόσμο.

Οι δημόσιες συνεδριάσεις θα μεταδοθούν στο EbS και στον ιστότοπο του Φόρουμ.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/en/mex_23_226/MEX_23_226_EN.pdf

Περισσότερες λεπτομέρειες είναι διαθέσιμες στο εβδομαδιαίο ημερολόγιο δραστηριοτήτων των μελών του Κολλεγίου των Επιτρόπων.

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο