Η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν και πέντε μέλη του Κολλεγίου των Επιτρόπων στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια

Από τις 18 έως τις 20 Φεβρουαρίου, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Ύπατος Εκπρόσωπος / Αντιπρόεδρος κ. Τζουζέπ Μπορέλ, ο Αντιπρόεδρος κ. Μαργαρίτης Σχοινάς και οι Επίτροποι κ. Γιοχάνες Χαν, κ. Τιερί Μπρετόν και κ. Κάντρι Σίμσον θα συμμετάσχουν στη φετινή Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια. Στη Διάσκεψη, οι σημαντικότεροι φορείς λήψης αποφάσεων σε παγκόσμιο επίπεδο συζητούν κοινές προσεγγίσεις και ειρηνικές λύσεις για τις σημερινές κρίσεις και τις μελλοντικές προκλήσεις ασφαλείας σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο.

Το πρωί του Σάββατου, η Πρόεδρος κ. φον ντερ Λάιεν θα εκφωνήσει ομιλία στη συνεδρίαση με θέμα «Χέρι με χέρι: Διατλαντική και ευρωπαϊκή ασφάλεια». Την Κυριακή, ο Ύπατος Εκπρόσωπος / Αντιπρόεδρος κ. Μπορέλ θα εκφωνήσει ομιλία στη συνεδρίαση με τίτλο «Μη μένετε βουβοί: Ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας και η γλώσσα της εξουσίας». Σήμερα, ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς θα εκφωνήσει εναρκτήρια ομιλία σε προπαρασκευαστική εκδήλωση της Διάσκεψης και θα συμμετάσχει σε συζήτηση πάνελ με θέμα «Καινοτομία στην πρώτη γραμμή». Την Παρασκευή, θα εγκαινιάσει την παράλληλη εκδήλωση με τίτλο «Οι αντιλήψεις έχουν σημασία: Μετανάστευση και διεθνής ασφάλεια» και θα συμμετάσχει σε συζήτηση με θέμα «Προστατεύοντας τη δημοκρατία στην ψηφιακή εποχή». Την Παρασκευή, η Επίτροπος κ. Γιούανσον θα εκφωνήσει ομιλία κατά την έναρξη συζήτησης στρογγυλής τραπέζης σχετικά με την καταπολέμηση της κλεπτοκρατίας, στην οποία θα επισημάνει τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την καταπολέμηση της διαφθοράς, καθώς και τη δέσμευση της ΕΕ για την αντιμετώπισή της.  Επίσης την Παρασκευή, η Επίτροπος κ. Σίμσον θα διατυπώσει εναρκτήριες παρατηρήσεις σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Άνεμοι αλλαγής: Τα γεωοικονομικά στοιχεία της κλιματικής αλλαγής».

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος κ. Μπορέλ θα συμμετάσχει σε σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της G7 στο περιθώριο της Διάσκεψης, την οποία συγκαλεί η Γερμανία που έχει αναλάβει την προεδρία της G7. Τα μέλη του Κολλεγίου θα πραγματοποιήσουν επίσης διμερείς συναντήσεις στο περιθώριο της εκδήλωσης.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/mex_22_1144/MEX_22_1144_EN.pdf

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις δραστηριότητες των μελών του Κολλεγίου είναι διαθέσιμες στο ημερολόγιο : https://ec.europa.eu/commission/commissioners/calendar/2_en

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο