Η πρόεδρος φον ντερ Λάιεν στην Ινδία: Προώθηση μιας στρατηγικής εταιρικής σχέσης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ινδία θα ενισχύσουν την εταιρική σχέση τους και θα εμβαθύνουν τη διμερή συνεργασία με έμφαση στην προάσπιση της βασισμένης σε κανόνες παγκόσμιας τάξης, στη στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης, στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και στη χαρτογράφηση της ψηφιακής μετάβασης. Αυτό επιβεβαιώθηκε κατά την επίσκεψη της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στο Νέο Δελχί την Κυριακή και τη Δευτέρα, όπου συνάντησε τον πρόεδρο της Ινδίας, κ. Ραμ Ναθ Κοβίντ, και συνομίλησε για πολλά θέματα με τον Ινδό πρωθυπουργό κ. Ναρέντρα Μόντι.

Η πρόεδρος κ. φον ντερ Λάιεν και ο πρωθυπουργός κ. Ναρέντρα Μόντι συμφώνησαν να συστήσουν κοινό Συμβούλιο Εμπορίου και Τεχνολογίας για την αντιμετώπιση βασικών εμπορικών, οικονομικών και τεχνολογικών προκλήσεων και για την προώθηση της συνεργασίας στους τομείς αυτούς.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/ip_22_2648/IP_22_2648_EL.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο