Κοινή δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ύπατου Εκπροσώπου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Illustration for refugees

Σε κοινή δήλωση που εκδόθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, η ΕΕ υπενθυμίζει την προσήλωσή της στη στήριξη των προσφύγων σε όλον τον κόσμο. «Σήμερα, πάνω από 120 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί βίαια σ’ ολόκληρο τον κόσμο, αριθμός που συνιστά αρνητικό ρεκόρ. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, επιβεβαιώνουμε την αταλάντευτη δέσμευση της ΕΕ να καταστεί κορυφαίος παγκόσμιος δωρητής για τη στήριξη των προσφύγων σε όλον τον κόσμο. Δεσμευόμαστε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας, ώστε η ΕΕ να παραμείνει ένας χώρος στον οποίο οι πρόσφυγες θα βρίσκουν προστασία και ασφάλεια.

Πιο συγκεκριμένα, η ΕΕ υλοποιεί ενεργά τη δέσμευση που ανέλαβε στο Παγκόσμιο Φόρουμ για τους Πρόσφυγες του 2023 για τη βελτίωση της κατάστασης εκατομμυρίων προσφύγων και βιαίως εκτοπισθέντων ατόμων, τα οποία αναγκάστηκαν να εκτοπιστούν λόγω συγκρούσεων και μείζονων ανθρωπιστικών κρίσεων σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως στη Γάζα, την Ουκρανία, τη Συρία, το Αφγανιστάν, τη Μιανμάρ, τη Βενεζουέλα, την Υεμένη, το Σουδάν, το Τσαντ και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Στηρίζουμε επίσης τις κυβερνήσεις στην αντιμετώπιση της ανιθαγένειας και στην ενίσχυση των συστημάτων ασύλου που εφαρμόζουν.»

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/mex_24_3402/MEX_24_3402_EN.pdf

Διαβάστε την πλήρη δήλωση εδώ :

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/en/statement_24_3344/STATEMENT_24_3344_EN.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο