Ο Αντιπρόεδρος Σχοινάς στη Μαυριτανία για εμβάθυνση της συνεργασίας σε θέματα οικονομίας, μετανάστευσης και ασφάλειας

margaritis schinas

Ο Αντιπρόεδρος κ. Μαργαρίτης Σχοινάς  και ο Ισπανός Υπουργός Εσωτερικών κ. Φερνάντο Γκράντε-Μαρλάσκα, βρίσκονται στη Νουαξότ της Μαυριτανίας, για να συζητήσουν την περιφερειακή και διμερή συνεργασία, μεταξύ άλλων σε θέματα κινητικότητας και μετανάστευσης.

Ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς και ο Υπουργός κ. Φερνάντο Γκράντε-Μαρλάσκα θα συναντηθούν με τον Πρόεδρο της Μαυριτανίας κ. Mohamed Ould Ghazouani, καθώς και με διάφορα μέλη της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων των Υπουργών Εξωτερικών, Εσωτερικών, Άμυνας, Οικονομίας και Ναυτιλίας.

Στόχος της επίσκεψης είναι η ενίσχυση της εταιρικής σχέσης μεταξύ της Μαυριτανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με βάση τον πολιτικό διάλογο, τις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις και τη συνεργασία. Η επίσκεψη εντάσσεται στην ενισχυμένη συνεργασία με χώρες εταίρους ανά τον κόσμο, στο πλαίσιο της προσέγγισης «Ομάδα Ευρώπη», για να ενισχυθεί η παγκόσμια καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης μεταναστών.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/en/mex_23_4904/MEX_23_4904_EN.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο