Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Τίμερμανς ταξιδεύει στην Αλβανία για να συμμετάσχει στο Διεθνές Φόρουμ Τουρισμού και για να συζητήσει για την πράσινη μετάβαση

International Tourism Forum and discuss the green transition

Τη Δευτέρα και την Τρίτη, 3 και 4 Απριλίου, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία κ. Φρανς Τίμερμανς θα επισκεφθεί την Αλβανία για να παραστεί στο Διεθνές Φόρουμ Τουρισμού που διοργανώνεται εκεί, αλλά και για να συζητήσει με εκπροσώπους της κυβέρνησης και ενδιαφερόμενα μέρη την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη χώρα όσον αφορά την πράσινη μετάβαση, μεταξύ άλλων σε τομείς όπως η δράση για το κλίμα, η προστασία του περιβάλλοντος και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Την πρώτη ημέρα, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος θα πραγματοποιήσει διμερή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας κ. Έντι Ράμα. Θα συναντηθεί επίσης με την Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Μπελίντα Μπαλούκου, με την Υπουργό Τουρισμού και Περιβάλλοντος κ. Μιρέλα Κουμπάρο, με τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών κ. Ζουράμπ Πολολικασβλίλι, ενώ θα συμμετάσχει και σε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με περιβαλλοντικές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών. Το βράδυ, θα εκφωνήσει κεντρική ομιλία στο Διεθνές Φόρουμ Τουρισμού που έχει τίτλο «Το μέλλον του περιβαλλοντικά βιώσιμου τουρισμού στην Αλβανία (FESTA)».

Την Τρίτη, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος κ. Τίμερμανς θα συνομιλήσει με την Πρόεδρο της επιτροπής ένταξης στην ΕΕ του αλβανικού κοινοβουλίου κ. Τζορίντα Ταμπάκου. Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί το σχολείο «Dhosi Liperi» στο Δυρράχιο, το οποίο αποτελεί μέρος του χρηματοδοτούμενου από την ΕΕ προγράμματος «EU4School», το οποίο αποσκοπεί στην επιτάχυνση της διαδικασίας ανάκαμψης μετά τον σεισμό του 2019 μέσω επισκευών και ανακατασκευών σε σχολεία. Η επίσκεψη του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου θα ολοκληρωθεί με μια περιήγηση στο χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ αγρόκτημα «Bonum Agroturizem».

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί :
https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/en/mex_23_2081/MEX_23_2081_EN.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο