Ο Eπίτροπος Μπρετόν ταξιδεύει στη Λίλλη για να εγκαινιάσει το φόρουμ κυβερνοασφάλειας

inCyber Forum Europe

Ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς κ. Τιερί Μπρετόν εγκαινιάζει σήμερα το inCyber Forum Europe, μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις στην Ευρώπη για την κυβερνοασφάλεια, η οποία πραγματοποιείται στη Λίλλη της Γαλλίας ως τις 28 Μαρτίου. Η φετινή διοργάνωση έχει τίτλο «Είναι η Ευρώπη έτοιμη για την ΤΝ;» και έχει στόχο να αναδείξει τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία αλλάζει ριζικά τα δεδομένα της κυβερνοασφάλειας.

Στο πλαίσιο του φόρουμ, η Επιτροπή θα διοργανώσει συνεδρίες σχετικά με τα συστήματα πιστοποίησης της ΕΕ, τη νομοθεσία της για την κυβερνοασφάλεια και τη χρηματοδότηση στο πλαίσιο του προγράμματος «Ψηφιακή Ευρώπη».

Στο φόρουμ θα συζητηθούν επίσης νομοθετικές πρωτοβουλίες της ΕΕ, οι οποίες οριστικοποιήθηκαν και συμφωνήθηκαν από τους συννομοθέτες τους τελευταίους μήνες, όπως οι νέοι κανόνες για την κυβερνοασφάλεια των συστημάτων δικτύου και πληροφοριών (οδηγία NIS2), η πράξη για την τεχνητή νοημοσύνη, ο κανονισμός για την κυβερνοανθεκτικότητα, ο κανονισμός για την κυβερνοαλληλεγγύη, καθώς και το ευρωπαϊκό πορτοφόλι ψηφιακής ταυτότητας.

Η κυβερνοασφάλεια αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία προτίθεται να αξιοποιήσει και να ενισχύσει όλα τα εργαλεία και τους πόρους που διαθέτει η ΕΕ, ώστε οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και οι Ευρωπαίοι πολίτες να προστατεύονται επαρκώς από τις αυξανόμενες απειλές και περιστατικά κυβερνοεγκλήματος, τόσο εντός όσο και εκτός διαδικτύου. Στόχος του φόρουμ είναι να επιτρέψει στους επαγγελματίες και τα ενδιαφερόμενα μέρη να ανταλλάξουν απόψεις για το θέμα αυτό.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/mex_24_1709/MEX_24_1709_EN.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο