Ο Επίτροπος κ. Μπρετόν επισκέπτεται την Ελλάδα στο πλαίσιο περιοδείας στις αμυντικές βιομηχανίες της ΕΕ

Breton visits Greece

Ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, κ. Τιερί Μπρετόν, θα βρίσκεται στην Ελλάδα για να συναντηθεί με κυβερνητικούς αξιωματούχους και κατασκευαστές της αμυντικής βιομηχανίας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στις αμυντικές βιομηχανίες της ΕΕ.

Ο επίτροπος κ. Μπρετόν θα συναντηθεί με τον υπουργό Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, για να συζητήσουν σχετικά με την επείγουσα ανάγκη αύξησης της παραγωγής πυρομαχικών για την Ουκρανία καθώς και για την ασφάλεια της ΕΕ.

Ο κ. Μπρετόν θα επισκεφθεί δύο μεγάλα εργοστάσια αμυντικού εξοπλισμού. Θα συναντηθεί με εκπροσώπους των κατασκευαστών για να αξιολογήσει τις ανάγκες της αμυντικής βιομηχανίας, ώστε να μπορέσει η ΕΕ να παράσχει ειδικά προσαρμοσμένη στήριξη, μεταξύ άλλων ενδεχομένως μέσω ενωσιακών κονδυλίων, και να αντιμετωπίσει τα σχετικά σημεία συμφόρησης.

Ο επίτροπος θα συνεχίσει τις επαφές με τις αμυντικές βιομηχανίες της ΕΕ και τις επισκέψεις σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις προκειμένου να διευκολύνει και να επιταχύνει την ανάπτυξη των εν λόγω βιομηχανιών.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/en/mex_23_2483/MEX_23_2483_EN.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο