Ο Επίτροπος Λέναρτσιτς συμμετέχει σε διάσκεψη στην Ιορδανία υπέρ της ανάληψης επείγουσας ανθρωπιστικής δράσης στη Γάζα

humanitarian response to Gaza

Ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων κ. Γιάνες Λέναρτσιτς συμμετέχει σε διάσκεψη υψηλού επιπέδου στην Ιορδανία με τίτλο «Έκκληση για δράση: επείγουσα ανθρωπιστική αντίδραση για τη Γάζα», υπό τη συμπροεδρία της Αυτού Μεγαλειότητας του Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπτουλάχ Β’ μπιν Αλ-Χουσεΐν, του Αιγύπτιου Προέδρου κ. Αμπτέλ Φατάχ Αλ-Σίσι και του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Αντόνιο Γκουτέρες. Επί τη ευκαιρία, ο Επίτροπος εξέδωσε δήλωση με την οποία ζητά την επείγουσα κατάπαυση του πυρός και την πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν βασικοί φορείς που συμμετέχουν στην αντιμετώπιση της κρίσης στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων και ηγετών της περιοχής, των Ηνωμένων Εθνών και ανθρωπιστικών οργανώσεων, που θα συζητήσουν επείγοντα ζητήματα που αφορούν την ταχεία επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στη Γάζα.

Οι συνεδρίες της Διάσκεψης εστιάζουν, μεταξύ άλλων, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της παροχής βοήθειας και της πρόσβασης της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, στην προστασία των αμάχων και στις προτεραιότητες έγκαιρης αποκατάστασης.

Η ΕΕ συνεχίζει να εργάζεται σε όλα τα μέτωπα για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, η οποία περιλαμβάνει την αναγγελθείσα ανθρωπιστική χρηματοδότηση ύψους 193 εκατ. ευρώ το 2024 για τους Παλαιστίνιους που έχουν ανάγκη. Η ΕΕ διοργάνωσε επίσης 51 ανθρωπιστικές πτήσεις που μετέφεραν πάνω από 2.233 τόνους ανθρωπιστικών ειδών από εταίρους ανθρωπιστικής βοήθειας, αποθέματα της ΕΕ και δωρεές των κρατών μελών σε Παλαιστίνιους. Επιπλέον, η ΕΕ συνεχίζει να στηρίζει τον θαλάσσιο διάδρομο μεταξύ Κύπρου και Γάζας.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/mex_24_3226/MEX_24_3226_EN.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο