Οι Επίτροποι Τζεντιλόνι και Ουρπιλάινεν θα επιβεβαιώσουν εκ νέου στη Νέα Υόρκη την ισχυρή δέσμευση της ΕΕ να υλοποιήσει τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης

Delivering SDGs

Στις, 19 Ιουλίου, ο Επίτροπος Οικονομίας κ. Πάολο Τζεντιλόνι και η Επίτροπος Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων κ. Γιούτα Ουρπιλάινεν παρουσίασαν στο πολιτικό φόρουμ υψηλού επιπέδου των Ηνωμένων Εθνών για τη βιώσιμη ανάπτυξη, το οποίο πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη, την πρώτη εθελοντική αξιολόγηση της ΕΕ σχετικά με την εφαρμογή της Ατζέντας του 2030 για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Η αξιολόγηση παρέχει μια επισκόπηση του τρόπου με τον οποίο οι εσωτερικές και εξωτερικές δράσεις της ΕΕ συμβάλλουν στην επίτευξη των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ) τόσο εντός της ΕΕ όσο και σε χώρες εταίρους ανά τον κόσμο.

Στη συνέχεια, αμφότεροι οι Επίτροποι συμμετείχαν στην ημερήσια ενημέρωση που παρέχει ο ΟΗΕ στον Τύπο, ενώ συμμετείχαν και στην παράλληλη εκδήλωση με τίτλο «Αναζωογόνηση των εταιρικών σχέσεων για τους ΣΒΑ», η οποία διοργανώθηκε από την ΕΕ. Υπογράμμισαν τη σημασία της εταιρικής σχέσης και της προσέγγισης «στο επίπεδο του συνόλου της διοίκησης» όσον αφορά την υλοποίηση των ΣΒΑ εντός της ΕΕ, καθώς και το πώς η Global Gateway, η παγκόσμια στρατηγική της ΕΕ για βιώσιμες επενδύσεις σε υποδομές, αποσκοπεί στην ευρύτερη στήριξη της υλοποίησης των ΣΒΑ.

Επιπλέον, η Επίτροπος κ. Ουρπιλάινεν μίλησε σε δύο εκδηλώσεις για τη νεολαία, όπου τόνισε τον ηγετικό ρόλο της ΕΕ στην ενδυνάμωση της νεολαίας μέσω διεθνών εταιρικών σχέσεων. Η Επίτροπος πραγματοποίησε επίσης σειρά συναντήσεων με οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.

Ο Επίτροπος κ. Τζεντιλόνι εκφώνησε δήλωση εκ μέρους της ΕΕ στη γενική συζήτηση του πολιτικού φόρουμ υψηλού επιπέδου, και συμμετείχε στη συζήτηση με το Εμπορικό Επιμελητήριο ΕΕ-Αμερικής με θέμα «Η θέση της Ευρώπης σε έναν κόσμο γεωπολιτικών εντάσεων και αντιπαλότητας».

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/en/mex_23_3937/MEX_23_3937_EN.pdf

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το επιμέρους ημερήσιο πρόγραμμα των Επιτρόπων είναι διαθέσιμες εδώ. Φωτογραφίες της επίσκεψης θα είναι αργότερα διαθέσιμες στο EbS.

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο