Οι προτεραιότητες της ΕΕ στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Έρευνας και Καινοτομίας

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Έρευνας και Καινοτομίας, η ετήσια εκδήλωση-ορόσημο της Ευρώπης για το μέλλον της έρευνας και της καινοτομίας, διεξάγονται διαδικτυακά από σήμερα ως και αύριο, 29 Σεπτεμβρίου. Φέτος θα διοργανωθούν πάνω από 50 ζωντανές συνεδρίες στις οποίες θα συνδεθούν περισσότεροι από 12.000 υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, ερευνητές, επιχειρηματίες και πολίτες. Η εκδήλωση καλύπτει το νέο ευρωπαϊκό θεματολόγιο καινοτομίας, τα ταλέντα στις υπερπροηγμένες τεχνολογίες, τις γυναίκες ιδρυτές και χρηματοδότες, το Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους, τους νέους και τις νέες ως φορείς καινοτομίας, το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας, τον πλούτο της ευρωπαϊκής πολιτιστικής δημιουργίας, τις αποστολές της ΕΕ και πολλά άλλα θέματα.  Η διαδικτυακή Ευρωπαϊκή Έκθεση Έρευνας και Καινοτομίας θα αναδείξει έργα έρευνας και καινοτομίας που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και προετοιμάζουν το έδαφος για την επίτευξη των στόχων των αποστολών της ΕΕ. Ταυτόχρονα, η ενότητα «Horizon Village» θα φιλοξενήσει μια σειρά θεματικών «σπιτιών», στα οποία θα εξεταστούν διάφορες πτυχές του προγράμματος έρευνας και καινοτομίας «Ορίζων Ευρώπη» για την περίοδο 2021-2027.

Η κ. Μαρίγια  Γκαμπριέλ, Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας δήλωσε σχετικά: Η εκδήλωση-ορόσημο της Ευρώπης για την έρευνα και την καινοτομία είναι μια ετήσια ευκαιρία να στοχαστούμε, να συζητήσουμε και να εξετάσουμε με τι τρόπους η έρευνα και η καινοτομία μπορούν να συμβάλουν στη δημιουργία του κόσμου στον οποίο θέλουμε να ζούμε. Από την καινοτομία υπερπροηγμένων τεχνολογιών ως τους νέους και τις νέες που καινοτομούν και τις αποστολές της ΕΕ, ανυπομονώ να λάβω μέρος στο πλούσιο φετινό πρόγραμμα και να δω τις ιδέες των συμμετεχόντων».

Στη διάρκεια του διημέρου, η Επιτροπή θα απονείμει το βραβείο «Βιομηχανία του μέλλοντος», θα ανακοινώσει τους νέους υπογράφοντες της χάρτας της αποστολής για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και θα ξεκινήσει την κατάρτιση του στρατηγικού σχεδίου του προγράμματος «Ορίζων Ευρώπη» για την περίοδο 2025-2027. Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Έρευνας και Καινοτομίας είναι ανοικτές σε όσους και όσες ενδιαφέρονται για την έρευνα και την καινοτομία. Η περσινή διαδικτυακή εκδήλωση συγκέντρωσε πάνω από 21.000 συμμετέχοντες από πάνω από 100 χώρες.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/en/mex_22_5850/MEX_22_5850_EN.pdf

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ : https://research-and-innovation.ec.europa.eu/news/all-research-and-innovation-news/european-research-and-innovation-days-2022-start-today-discuss-how-eu-research-and-innovation-can-2022-09-28_en

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο