Παλαιστίνη: Η ΕΕ ανακοινώνει χρηματοδότηση ύψους 261 εκατ. ευρώ για τη στήριξη του UNRWA

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβεβαίωσε ότι αποτελεί έναν μακροχρόνιο, προβλέψιμο και αξιόπιστο εταίρο και έναν από τους μεγαλύτερους χορηγούς του του Γραφείου Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA).

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε  πολυετή συνεισφορά ύψους 261 εκατ. ευρώ, η οποία θα εξασφαλίσει στην UNRWA προβλέψιμους χρηματοδοτικούς πόρους  για την παροχή βασικών υπηρεσιών στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με την κοινή δήλωση ΕΕ-UNRWA 2021-2024, το ποσό αυτό περιλαμβάνει τριετή χρηματοδότηση της UNRWA από την ΕΕ, συνολικού ύψους 246 εκατ. ευρώ, και πρόσθετο ποσό 15 εκατ. ευρώ από τον Μηχανισμό Επισιτισμού και Ανθεκτικότητας για την αντιμετώπιση της επισιτιστικής ανασφάλειας και τον μετριασμό των επιπτώσεων του πολέμου στην Ουκρανία. Από το 1971, η στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και UNRWA βασίζεται στον κοινό στόχο της στήριξης της ανθρώπινης ανάπτυξης, των ανθρωπιστικών αναγκών και των αναγκών προστασίας των Παλαιστίνιων προσφύγων και της προώθησης της σταθερότητας στη Μέση Ανατολή.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/en/mex_22_4923/MEX_22_4923_EN.pdf

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο σχετικό δελτίο Τύπου : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/en/ip_22_4884/IP_22_4884_EN.pdf

και στο ειδικό ενημερωτικό δελτίο.

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο