Περιοδεία του Αντιπροέδρου Σχοινά στη Λατινική Αμερική, σε συνέχεια της πολιτικής δέσμευσης που αναλήφθηκε στη σύνοδο κορυφής EU-CELAC

EU CELAC summit

Ο Αντιπρόεδρος αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής μας κ. Μαργαρίτης Σχοινάς ξεκινάει επίσκεψη εργασίας στη Λατινική Αμερική, και συγκεκριμένα στη Βραζιλία, το Περού, το Μεξικό και την Κολομβία. Οι επισκέψεις του θα εστιάσουν στη συμμετοχή και την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των λαών, ιδίως σε ζητήματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, νεολαίας, δεξιοτήτων, κινητικότητας, ασφάλειας, πολιτισμού, αθλητισμού και ένταξης.

Στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, ο Αντιπρόεδρος θα συναντηθεί με τον κυβερνήτη της Πολιτείας του Σάο Πάολο κ. Ταρσίζιο ντε Φρέιτας. Στη συνέχεια, ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς θα συζητήσει με φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου του Σάο Πάολο, του μεγαλύτερου δημόσιου πανεπιστημίου της Βραζιλίας, και θα δώσει διάλεξη με θέμα «Η συνεργασία ΕΕ-Λατινικής Αμερικής σε έναν κόσμο υπό μετασχηματισμό». Ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς θα επισκεφθεί επίσης ένα χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο κοινωνικής ένταξης, το οποίο παρέχει επαγγελματική κατάρτιση σε μειονεκτούντα άτομα. Αργότερα, ο Αντιπρόεδρος θα συναντηθεί με εκπροσώπους των εβραϊκών κοινοτήτων του Σάο Πάολο, στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης του παγκόσμιου αγώνα κατά του αντισημιτισμού.

Ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς θα παραβρεθεί στα εγκαίνια της έκθεσης «Σπούδασε στην Ευρώπη», μαζί με την Εθνική Γραμματέα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Βραζιλίας κ. Ντενίζ Πίρες ντε Καρβάλιο, για προώθηση της συνεργασίας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μεταξύ Βραζιλίας και ΕΕ, με έμφαση στις ευκαιρίες διεθνούς κινητικότητας, το Erasmus+ και τις Δράσεις Marie Skłodowska-Curie. Παράλληλα με την τελετή των εγκαινίων, ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς θα επισκεφτεί ένα έργο ένταξης και αθλητισμού και θα συναντηθεί με τον Περιφερειακό Επιθεωρητή της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας του Σάο Πάολο κ. Ροζέριο Τζιαμπάολι, με τον οποίο θα συζητήσει την καταπολέμηση του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος.

Ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς θα βρίσκεται στην περιοχή του Κούσκο, στο Περού. Εκεί, θα συναντηθεί με την Υπουργό Πολιτισμού του Περού κ. Λέσλι Ουρτεάγα, με την οποία θα ανταλλάξει απόψεις σχετικά με την πολιτιστική συνεργασία και την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς. Ο Αντιπρόεδρος θα συναντηθεί επίσης με τις τοπικές αρχές, και πιο συγκεκριμένα με τον Κυβερνήτη του Κούσκο κ. Βέρνερ Σαλσέδο Άλβαρες, και θα συμμετάσχει σε εκδήλωση με δικαστικές αρχές του Κούσκο και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, για να δώσει ώθηση σε ένα χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο συνεργασίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ένταξη των γυναικών και την καταπολέμηση των διακρίσεων.

Ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς θα βρεθεί στη Λίμα, όπου θα συναντηθεί με την Πρόεδρο του Περού κ. Ντίνα Μπολουάρτε και με άλλα μέλη της κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων η Υπουργός Εξωτερικών κ. Άνα Σεσίλια Χερβάσι και ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Βισέντε Ρομέρο. Ο Αντιπρόεδρος θα συναντηθεί επίσης με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών για την προώθηση μιας θετικής ατζέντας για τους πολίτες της ΕΕ και του Περού. Στόχος είναι η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας, ιδίως σε θέματα ασφάλειας και μετανάστευσης.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/en/mex_23_5322/MEX_23_5322_EN.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο