Πολιτική συνοχής της ΕΕ: 75 έργα νέων επιλέχθηκαν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας #EUTeens4Green

EUTeensGreen initiative

Κατόπιν της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων που προκηρύχθηκε πέρυσι στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας, 75 έργα νέων ανθρώπων επιλέχθηκαν να χρηματοδοτηθούν μέσω της πρωτοβουλίας #EUTeens4Green, με συνολικά πάνω από 723.000 ευρώ, δηλαδή περίπου 10.000 ευρώ  για το κάθε έργο. Ανάμεσά τους, και 13 έργα που έχουν προτείνει οργανώσεις και ομάδες νέων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Μέσω των έργων αυτών, νέοι και νέες ηλικίας από 15 ως 24 ετών που ζουν σε 44 περιφέρειες που επωφελούνται από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης σε 21 κράτη μέλη θα έχουν την ευκαιρία να ευαισθητοποιήσουν το κοινό σχετικά με την πράσινη μετάβαση. Το κάθε έργο θα υλοποιηθεί από ομάδες ατόμων ή από οργανώσεις νέων έως την άνοιξη του 2024. Η πρωτοβουλία θα στηρίξει ένα ευρύ φάσμα δράσεων, από εκπαιδευτικά εργαστήρια και επιτόπιες επισκέψεις σε περιοχές υπό μετάβαση, έως πράσινες δραστηριότητες, όπως κηπουρική, γεωργία και ανάπτυξη λύσεων κυκλικής οικονομίας για τα τρόφιμα, τα απόβλητα και την ενέργεια, ενώ θα περιλαμβάνει και διαγωνισμούς και παιχνίδια για οικολογικά θέματα.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να ενδυναμώσει τους νέους και να ενισχύσει τη συμμετοχή τους στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για μια πράσινη μετάβαση χωρίς αποκλεισμούς.

Η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων κ. Ελίζα Φερέιρα, δήλωσε σχετικά: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που οι νέοι αυτοί άνθρωποι πρόκειται σύντομα να ξεκινήσουν μια περιπέτεια, μαζί με τους φίλους τους και τις οργανώσεις τους, δίνοντας νέα πνοή στα σχολεία, τις τοπικές κοινότητες και τις πόλεις τους. Η ΕΕ είναι παρούσα για να στηρίξει τις ενθουσιώδεις προσπάθειές τους να ενημερώσουν τον κόσμο σχετικά με την κοινή δέσμευση που έχουμε αναλάβει για μια δίκαιη πράσινη μετάβαση. Από το αξέχαστο ταξίδι τους έχουμε να μάθουμε όλοι πολλά. Οι νέοι θα συμβάλουν καθοριστικά στο πράσινο μέλλον μας, στο οποίο θα είναι πρωταγωνιστές.»

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/en/mex_23_2125/MEX_23_2125_EN.pdf 

Περισσότερες λεπτομέρειες είναι διαθέσιμες εδώ : https://euteens4green.org/

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο