Σχέσεις ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου: η Επιτροπή και το Ηνωμένο Βασίλειο καταλήγουν σε πολιτική συμφωνία σχετικά με τη συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στα προγράμματα «Ορίζων Ευρώπη» και Copernicus

EU UK relations

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ηνωμένο Βασίλειο κατέληξαν σήμερα σε πολιτική συμφωνία σχετικά με τη συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στο πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας της ΕΕ «Ορίζων Ευρώπη» και στο παγκοσμίως κορυφαίο πρόγραμμα γεωσκόπησης της ΕΕ Copernicus.

Η κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε: «Η ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι σημαντικοί στρατηγικοί εταίροι και σύμμαχοι, και αυτό αποδεικνύεται από τη σημερινή συμφωνία. Θα εξακολουθήσουμε να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων στον τομέα της επιστήμης και της έρευνας σε παγκόσμιο επίπεδο.»

Αυτή η αμοιβαία αποδεκτή λύση αποτελεί συνέχεια διεξοδικών συζητήσεων μεταξύ της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου και θα είναι επωφελής και για τα δύο μέρη. Θα επιτρέψει στην ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο να εμβαθύνουν τις σχέσεις τους στους τομείς της έρευνας, της καινοτομίας και του διαστήματος, φέρνοντας σε επαφή κοινότητες στους τομείς της έρευνας και του διαστήματος.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/ip_23_4374/IP_23_4374_EL.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο