Τα βραβεία του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους 2024 προβάλλουν βιώσιμα, συμπεριληπτικά και όμορφα έργα σε ολόκληρη την Ευρώπη

New European Bauhaus

Η Επιτροπή ανακοίνωσε 20 νικητές των βραβείων του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους 2024, για τέταρτη συνεχή χρονιά, τα οποία διοργανώθηκαν με χρηματοδότηση από την πολιτική συνοχής.

Τα βραβεία αυτά επιβραβεύουν εξέχοντα έργα και πρωτοβουλίες που συνδυάζουν τη βιωσιμότητα, την ένταξη και την αισθητική, καταδεικνύοντας τον τρόπο με τον οποίο η μετάβαση στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία μπορεί πρακτικά να εμπλουτίσει τη ζωή των ανθρώπων και των κοινοτήτων. Τα βραβεία απονέμονται σε τέσσερις κατηγορίες και δύο σκέλη: μία για καθιερωμένα έργα («πρωταθλητές του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους») και μία για ελπιδοφόρες πρωτοβουλίες από νεότερους αιτούντες (τα «ανερχόμενα αστέρια του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους»).

Η έκδοση του 2024 περιλαμβάνει ειδικό βραβείο για έργα ανασυγκρότησης από την Ουκρανία, καθώς και ισχυρή εστίαση στις περιφέρειες της ΕΕ που αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικούς περιορισμούς ή προκλήσεις πράσινης μετάβασης.

Οι νικητές έλαβαν σήμερα τα βραβεία τους κατά τη διάρκεια τελετής στο Φεστιβάλ Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους από την Elisa Ferreira, Επίτροπο Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων, και την Iliana Ivanova, Επίτροπο Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, παρουσία του Vsevolod Chentsov, πρέσβη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/ip_24_1963/IP_24_1963_EL.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο