Τελετή απονομής του Ευρωπαϊκού Βραβείου Καινοτόμου Διδασκαλίας: Μια γιορτή για τις καινοτόμες πρακτικές διδασκαλίας

Στις 25 Οκτωβρίου, η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ θα κηρύξει την έναρξη της τελετής απονομής του Ευρωπαϊκού Βραβείου Καινοτόμου Διδασκαλίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες. Το 2022, συνολικά 98 έργα έλαβαν το σημαντικό αυτό βραβείο. Κάθε χρόνο, το βραβείο αναδεικνύει εξαιρετικές πρακτικές διδασκαλίας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ και αναγνωρίζει το έργο των εκπαιδευτικών και των σχολείων τους που συμμετέχουν σε έργα ευρωπαϊκής συνεργασίας. Στόχος του βραβείου είναι να τονίσει τη σημασία των καινοτόμων προσεγγίσεων διδασκαλίας, οι οποίες ανταποκρίνονται επιτυχώς στις προκλήσεις ενός ταχέως εξελισσόμενου κόσμου.

Η Επίτροπος κ. Γκαμπριέλ δήλωσε σχετικά: «Συγχαίρω θερμά όλους τους νικητές και τις νικήτριες και είμαι εντυπωσιασμένη από την τόσο μεγάλη προσήλωση και τη δημιουργικότητά τους όσον αφορά την εισαγωγή καινοτόμων πρακτικών στις αίθουσες διδασκαλίας. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις πολύτιμες προσπάθειες για την παροχή καινοτόμου, ποιοτικής και συμπεριληπτικής εκπαίδευσης.»

Φέτος, το βραβείο διοργανώνεται γύρω από το θέμα «Μαθαίνουμε μαζί, προωθούμε τη δημιουργικότητα και τη βιωσιμότητα». Οι νικητές, που ανακοινώθηκαν στις 22 Σεπτεμβρίου, βραβεύτηκαν στις κατηγορίες «προσχολική εκπαίδευση και φροντίδα», «πρωτοβάθμια εκπαίδευση», «δευτεροβάθμια εκπαίδευση» και «σχολεία επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης». Το φετινό θέμα συνδέει το βραβείο καινοτόμου διδασκαλίας με την πρωτοβουλία της Επιτροπής για το Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους, η οποία μας καλεί να συνδέσουμε δημιουργικά τους χώρους που ζούμε με τη βιωσιμότητα.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/en/mex_22_6367/MEX_22_6367_EN.pdf

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τελετή απονομής του Ευρωπαϊκού Βραβείου Καινοτόμου Διδασκαλίας ή για να παρακολουθήσετε τη ζωντανή μετάδοση, κάντε κλικ εδώ : https://education.ec.europa.eu/event/european-innovative-teaching-award-european-ceremony

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο