Το Κολλέγιο των Επιτρόπων ταξιδεύει στο Λουξεμβούργο για τον εορτασμό της 70ής επετείου της πρώτης συνεδρίασης της Ανώτατης Αρχής της ΕΚΑΧ και για να συναντήσει τα μέλη του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου

Η Πρόεδρος κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ολόκληρο το Κολλέγιο των Επιτρόπων θα ταξιδέψουν αύριο Τετάρτη, 13 Ιουλίου, στο Λουξεμβούργο. Το Κολλέγιο των Επιτρόπων θα πραγματοποιήσει την εβδομαδιαία συνεδρίασή του στις 11:45 (ώρα Ελλάδος) στο Δημαρχείο του Λουξεμβούργου.

Τα μέλη του Κολλεγίου θα συνεδριάσουν στην ίδια αίθουσα όπου στις 10 Αυγούστου 1952 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Ανώτατης Αρχής της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Άνθρακα και Χάλυβα. Με την ευκαιρία αυτή, το Κολλέγιο των Επιτρόπων θα συμμετάσχει στην αποκάλυψη μιας αναμνηστικής πλάκας αφιερωμένης σε εκείνη τη συνεδρίαση του 1952. Τα συμπεράσματα της συνεδρίασης του Κολλεγίου θα παρουσιαστούν στο Λουξεμβούργο και θα μεταδοθούν ζωντανά στο EbS.

Πριν από τη συνεδρίαση, η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα, ο Μεγάλος Δούκας Ερρίκος, θα υποδεχθεί τα μέλη του Κολλεγίου. Μετά τη συνεδρίαση, τα μέλη του Κολλεγίου θα παρακαθίσουν σε γεύμα που θα διοργανώσει ο Πρωθυπουργός κ. Ξαβιέ Μπετέλ. Το απόγευμα, το Κολλέγιο των Επιτρόπων θα επισκεφθεί το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο. Η Πρόεδρος κ. φον ντερ Λάιεν θα συναντήσει τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Klaus-Heiner Lehne, ενώ τα υπόλοιπα μέλη του Κολλεγίου θα συναντηθούν με τα μέλη του Ελεγκτικού Συνεδρίου ανά θεματικές ομάδες. Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με συνεδρίαση της ολομέλειας. 

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/en/mex_22_4485/MEX_22_4485_EN.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο