Το Συμβούλιο Εμπορίου και Τεχνολογίας ΕΕ-ΗΠΑ εντείνει τη συνεργασία στον τομέα των αναδυόμενων τεχνολογιών, του βιώσιμου εμπορίου και της οικονομικής ασφάλειας

EU US Trade and Technology Council

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποίησαν την τέταρτη υπουργική σύνοδο του Συμβουλίου Εμπορίου και Τεχνολογίας ΕΕ-ΗΠΑ (ΣΕΤ) στην πόλη Luleå της Σουηδίας.

Την προεδρία της συνόδου άσκησαν από κοινού η εκτελεστική αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργκρέιτε Βέστεϊγιερ, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, κ. Άντονι Μπλίνκεν, η υπουργός Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών, κ. Τζίνα Ραϊμόντο και η εκπρόσωπος Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών, κ. Κάθριν Τάι. Στη σύνοδο, την οποία φιλοξένησε η σουηδική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμμετείχε επίσης ο Ευρωπαίος επίτροπος, κ. Τιερί Μπρετόν.

Η ΕΕ και οι ΗΠΑ παραμένουν σημαντικοί γεωπολιτικοί και εμπορικοί εταίροι. Το διμερές εμπόριο ΕΕ-ΗΠΑ βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, με πάνω από 1,55 τρισ. ευρώ το 2022, στα οποία περιλαμβάνονται πάνω από 100 δισ. ευρώ ψηφιακού εμπορίου.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/ip_23_2922/IP_23_2922_EL.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο