Ξεκίνησε η υποβολή υποψηφιοτήτων για το Βραβείο Δημοσιογραφίας Lorenzo Natali

Lorenzo Natali

Από σήμερα, οι δημοσιογράφοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το εμβληματικό βραβείο δημοσιογραφίας της ΕΕ Lorenzo Natali 2024, παρουσιάζοντας ρεπορτάζ που πληρούν τα κριτήρια του βραβείου. Οι δημοσιογράφοι που ασχολούνται με θέματα σχετικά με το κλίμα, το περιβάλλον και την ενέργεια, τις ψηφιακές τεχνολογίες και τις υποδομές, την ισότητα των φύλων, την ανθρώπινη ανάπτυξη, τη μετανάστευση και τον αναγκαστικό εκτοπισμό, την ειρήνη και τη διακυβέρνηση, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την απασχόληση και τη νεολαία, μπορούν να υποβάλουν αίτηση διαδικτυακά έως τα μεσάνυχτα της 30ής Ιουνίου, ώρα Βρυξελλών.

Η Επίτροπος Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων κ. Γιούτα Ουρπιλάινεν δήλωσε σχετικά: «Το βραβείο Lorenzo Natali αναγνωρίζει και τιμά τον καίριο ρόλο των δημοσιογράφων στην παρουσίαση των γεγονότων και στην αποκάλυψη της αλήθειας. Ενθαρρύνει τους δημοσιογράφους να δίνουν τον λόγο σε αυτούς που δεν ακούγονται, να αποκαλύπτουν άγνωστες ανθρώπινες ιστορίες και να υπερασπίζονται τη δουλειά τους ως θεματοφύλακες της ελευθερίας του Τύπου. Οι δημοσιογράφοι μπορούν έτσι να συμβάλουν στις συλλογικές προσπάθειες για την οικοδόμηση πιο συμπεριληπτικών και πιο βιώσιμων κοινωνιών, με μεγαλύτερη ενσυναίσθηση, για έναν καλύτερο κόσμο.»

Μια ευρεία κριτική επιτροπή αποτελούμενη από διεθνώς αναγνωρισμένους δημοσιογράφους και εκπροσώπους μεγάλων ΜΚΟ απ’ όλο τον κόσμο θα επιλέξει τους νικητές και τις νικήτριες κάθε κατηγορίας. Ο νικητής ή η νικήτρια κάθε κατηγορίας θα λάβει 10.000 ευρώ. Στον νικητή ή τη νικήτρια της κατηγορίας καλύτερου νεοεμφανιζόμενου δημοσιογράφου θα προσφερθεί επίσης επαγγελματική εμπειρία ή πρακτική άσκηση σε έναν εταίρο – μέσο ενημέρωσης.

Οι νικητές και οι νικήτριες θα ανακοινωθούν στην τελετή απονομής του Βραβείου Lorenzo Natali που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες εντός του 2024.

Το βραβείο αποτίει φόρο τιμής στον πρώην Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Lorenzo Natali, ο οποίος έχει συμβάλει σημαντικά στην προώθηση και την ανάπτυξη των ευρωπαϊκών αναπτυξιακών πολιτικών. Το βραβείο κρατάει ζωντανή τη μνήμη του εδώ και πάνω από 30 χρόνια, βραβεύοντας δημοσιογράφους των οποίων τα ρεπορτάζ αλλάζουν τα δεδομένα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινίασε το βραβείο το 1992.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/mex_24_2986/MEX_24_2986_EN.pdf

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο σχετικό δελτίο Τύπου : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/en/ip_24_2730/IP_24_2730_EN.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο