15η σύνοδος ΕΕ-Ισραήλ για την καταπολέμηση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του αντισημιτισμού

EU Strategy on combating antisemitism

Εκπρόσωποι της Επιτροπής και του Ισραήλ διοργανώνουν στις Βρυξέλλες το 15ο σεμινάριο υψηλού επιπέδου ΕΕ-Ισραήλ για την καταπολέμηση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του αντισημιτισμού. Το σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο μιας πρωτοφανούς ανόδου του αντισημιτισμού στην Ευρώπη και παγκοσμίως μετά τις ειδεχθείς τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς κατά Ισραηλινών αμάχων στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Η Επιτροπή και το Ισραήλ θα επαναβεβαιώσουν την πλήρη υποστήριξή τους προς τις ευρωπαϊκές εβραϊκές κοινότητες σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Αποφασισμένες να καταπολεμήσουν όλες τις μορφές αντισημιτικών εκδηλώσεων, οι δύο πλευρές αναμένεται να συμφωνήσουν να ενισχύσουν τη συνεργασία τους για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού, ιδίως στο διαδίκτυο, καθώς και της διαστρέβλωσης και της άρνησης του Ολοκαυτώματος στην ψηφιακή σφαίρα. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα συζητηθούν τα ακόλουθα θέματα: η άνοδος του αντισημιτισμού μετά την 7η Οκτωβρίου και ο αντίκτυπός του στις εβραϊκές κοινότητες στην Ευρώπη· τεχνητή νοημοσύνη, αντισημιτισμός και ριζοσπαστικοποίηση· η πρόοδος που έχει σημειωθεί και οι προκλήσεις στην καταπολέμηση του αντισημιτισμού· και η άνοδος του αντισημιτισμού στο διαδίκτυο.

Ο Αντιπρόεδρος κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής μας, ο οποίος θα συμμετάσχει στην εναρκτήρια συνεδρία της εκδήλωσης, δήλωσε σχετικά: «Ο αντισημιτισμός είναι ασυμβίβαστος με όλα αυτά που πρεσβεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αντιβαίνει στις ευρωπαϊκές αξίες και στο μοντέλο της κοινωνίας που εκπροσωπούμε. Σήμερα όμως είμαστε καλύτερα εφοδιασμένοι για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού στην Ευρώπη απ’ ό,τι στο παρελθόν, χάρη στην πρώτη στρατηγική της ΕΕ για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού που εγκρίναμε το 2021. Τώρα είναι η ώρα να επισπευστεί η εφαρμογή της από τα κράτη μέλη της ΕΕ και σε συνεργασία με τους βασικούς εταίρους μας.»

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν επίσης ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ κ. Ίσραελ Κατς, η Υπουργός Ισότητας των Φύλων και Καταπολέμησης των Διακρίσεων της Γαλλίας κ. Ορόρ Μπερζέ, καθώς και η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας της Ελλάδας κ. Μαρία Αλεξάνδρα Κεφάλα.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/mex_24_2483/MEX_24_2483_EN.pdf

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την καταπολέμηση του αντισημιτισμού από την Επιτροπή είναι διαθέσιμες εδώ : https://commission.europa.eu/strategy-and-policy/policies/justice-and-fundamental-rights/combatting-discrimination/racism-and-xenophobia/combating-antisemitism_en

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο