78η σύνοδος της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών: Η ΕΕ ολοκληρώνει μια εβδομάδα εντατικών συναντήσεων για παγκόσμια ζητήματα

UNGA

Η ΕΕ ολοκληρώνει μια εβδομάδα συζητήσεων για τα πλέον πιεστικά ζητήματα που επηρεάζουν τον πλανήτη μας μαζί με ηγέτες όλου του κόσμου, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στη Νέα Υόρκη για την 78η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος κ. Μάρος Σέφτσοβιτς θα συμμετάσχει στις υπουργικές διαβουλεύσεις σχετικά με τις ρυθμίσεις χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση των απωλειών και των ζημιών. Μπορείτε να τις παρακολουθήσετε ζωντανά εδώ περίπου στις 17:00 (ώρα Ελλάδος). Ο Ύπατος Εκπρόσωπος / Αντιπρόεδρος κ. Τζουζέπ Μπορέλ θα συναντηθεί με ηγέτες από τα αναπτυσσόμενα μικρά νησιωτικά κράτη του Ειρηνικού. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις εισαγωγικές παρατηρήσεις του εδώ.

Η Πρόεδρος κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν  εκφώνησε κεντρική ομιλία στη σύνοδο «Global Citizen NOW» για το κλίμα.

Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος κ. Σέφτσοβιτς συμμετείχε στην υπουργική σύνοδο της επικείμενης Προεδρίας της COP28 με θέμα τον παγκόσμιο απολογισμό. Μπορείτε να διαβάσετε τις παρατηρήσεις του εδώ. Συμμετείχε επίσης στον τρίτο διάλογο υψηλού επιπέδου για τη διαμόρφωση της ενεργειακής μετάβασης ώστε να ευθυγραμμιστεί με τον στόχο του 1,5oC.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος κ. Μπορέλ εκφώνησε ομιλία εξ ονόματος της ΕΕ στο πλαίσιο της προπαρασκευαστικής υπουργικής συνόδου για τη Σύνοδο Κορυφής για το Μέλλον. Το απόγευμα, μίλησε στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με την κατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την παρέμβασή του στο Συμβούλιο Ασφαλείας εδώ.

Ο Επίτροπος κ. Γιάνες Λέναρτσιτς συμπροήδρευσε της παράλληλης εκδήλωσης με θέμα «Κάλυψη του κενού της ανθρωπιστικής χρηματοδότησης: Επείγουσα έκκληση για δράση», από κοινού με τη Σουηδία και τη Σαουδική Αραβία, με στόχο την κινητοποίηση περισσότερων χορηγών για την αντιμετώπιση του ελλείμματος χρηματοδότησης της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/en/mex_23_4585/MEX_23_4585_EN.pdf

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ :  https://civil-protection-humanitarian-aid.ec.europa.eu/news-stories/news/eu-unga-78-commissioner-lenarcic-co-chairs-event-bridging-humanitarian-funding-gap-2023-09-21_en
Συνδιοργάνωσε επίσης συζήτηση στρογγυλής τραπέζης υψηλού επιπέδου σχετικά με την επίσπευση της δράσης για το κλίμα σε εύθραυστα και ευάλωτα περιβάλλοντα, μαζί με το Βέλγιο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενόψει της COP28.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ : https://civil-protection-humanitarian-aid.ec.europa.eu/news-stories/news/eu-unga-78-commissioner-lenarcic-attends-climate-event-2023-09-21_en

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο