“7ο EU RoadShow”

n

Στα πλαίσια του  “Ευρωπαϊκού Έτος Δεξιοτήτων”  12 Κέντρα* του Ελληνικού Δικτύου Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT συνδιοργανώνουν στις 22 Νοεμβρίου μεταξύ 10:30 και 14:30 το “7ο EU RoadShow”.
Στόχος της εκδήλωσης, η ενίσχυση ταλέντων, η βελτίωση των προσόντων και η απόκτηση νέων δεξιοτήτων.
Μετά από 6 επιτυχημένες διοργανώσεις, 12 πόλεις συνάντησης και 3 διαδικτυακές παρουσιάσεις με τη συμμετοχή δεκάδων εκπροσώπων φορέων και εκατοντάδων συμμετεχόντων πολιτών, το EU RoadShow αποτελεί τη μεγαλύτερη συνάντηση γνώσης και παροχής πληροφόρησης του Ελληνικού δικτύου Europe Direct με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.
Το φετινό EU RoadShow, διεξάγεται διαδικτυακά, απευθύνεται στους πολίτες Περιφερειών της χώρας, προσβλέποντας στην ενεργό συμμετοχή τους και στις κατά τόπους πρωτοβουλίες.

Οι θεματικές ενότητες που θα παρουσιαστούν διαδικτυακά στο  “7ο EU RoadShow” είναι οι ακόλουθες:
1. Επαγγελματική Κατάρτιση & Πράσινες Ψηφιακές Δεξιότητες
2. Οι Δεξιότητες στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης
3. “Skills to thrive”: Επαγγελματικός προσανατολισμός, EURES, Εκπαίδευση Ενηλίκων

Ημέρα : 22 Νοεμβρίου2023
Ώρα :  10:30 – 14:30
Πρόγραμμα : bit.ly/46knB3t
Παρακολουθήστε εδώ : bit.ly/3sL6fiv

“EU Jobs and Mobility RoadShow”
Το “EU Jobs and Mobility RoadShow” ξεκίνησε το 2016 στην πόλη της Ξάνθης με πρωτοβουλία του Europe Direct Ξάνθης. Το 2017 ταξίδεψε σε δύο ακόμη πόλεις : Κομοτηνή  και Θεσσαλονίκη. Το 2018 “επεκτάθηκε” η δράση του σε Ιωάννινα και Πάτρα ενημερώνοντας και ενθαρρύνοντας εκατοντάδες νέους για ευκαιρίες απασχόλησης και κινητικότητας στην ΕΕ. Την περίοδο 2020 – 2022, προσαρμοζόμενο στις υγειονομικές συνθήκες λόγω της πανδημίας, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά σε πανελλαδικό επίπεδο, προσεγγίζοντας ενδιαφερόμενους πολίτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

“Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων”
Το 2023 με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανακηρύχθηκε σε “Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων”, με διάρκεια από τις 9 Μαΐου 2023 έως τις 8 Μαΐου 2024. Στόχος του είναι η ενίσχυση ταλέντων, η βελτίωση των προσόντων και η απόκτηση νέων δεξιοτήτων. Οι ενέργειες αυτές προσβλέπουν να συμβάλουν στη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας, να καλύψουν τα κενά και τις αναντιστοιχίες δεξιοτήτων στην ΕΕ και να ενδυναμώσουν το εργασιακό δυναμικό, ώστε να αξιοποιηθούν πλήρως οι ευκαιρίες της ψηφιακής και της πράσινης μετάβασης.

Οι Θεματικές Ενότητες της δράσης του “7ου EU Roadshow” προσαρμόστηκαν ανάλογα, στο “Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων” προωθώντας τις πολιτικές και αναδεικνύοντας το ενδιαφέρον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση και την κατάρτιση των Ευρωπαίων πολιτών όλων των ηλικιών.

#EuropeanYearOfSkills #EuropeDirect

*Συνδιοργάνωση 7ου EU RoadShow”

 1. Europe Direct Eastern Macedonia and Thrace
 2. Europe Direct of Epirus Ioannina
 3. Europe Direct Peloponnisos – Sustainable City
 4. Europe Direct Piraeus
 5. Europe Direct Region of Crete
 6. Europe Direct Region of Western Greece
 7. Europe Direct Region οf Ionian Islands
 8. Europe Direct South Aegean
 9. EuropeDirect Thessaly
 10. Europe Direct Αττικής – Δίκτυο ΠΡΑΞΗ
 11. Europe Direct Βορείου Αιγαίου
 12. Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας

Συμμετοχή
Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα
Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο