Διαχείριση της μετανάστευσης: Ο Αντιπρόεδρος Σχοινάς και η Επίτροπος Γιούανσον στην Αθήνα για τη 2η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για τη Διαχείριση των Συνόρων

Ο Αντιπρόεδρος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής μας κ. Μαργαρίτης Σχοινάς και η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων κ. Ίλβα Γιούανσον θα συμμετάσχουν στη 2η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για τη Διαχείριση των Συνόρων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 23 και 24 Φεβρουαρίου. Τη Διάσκεψη συνδιοργανώνουν η Αυστρία, η Ελλάδα, η Λιθουανία και η Πολωνία.

Εκπρόσωποι των κρατών μελών της ΕΕ και των συνδεδεμένων κρατών Σένγκεν θα ανταλλάξουν, παρουσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των οργανισμών της ΕΕ, απόψεις σχετικά με τις προκλήσεις της μετανάστευσης στην ΕΕ καθώς και σχετικά με συντονισμένες λύσεις. Μετά την εκδήλωση θα δημοσιευτεί κοινή υπουργική δήλωση.

Η Διάσκεψη συνεχίζει το έργο της 1ης Ευρωπαϊκής Διάσκεψης για τη Διαχείριση των Συνόρων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Βίλνιους τον Ιανουάριο του 2022.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/en/mex_23_1121/MEX_23_1121_EN.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο